Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γιατί ακυρώνει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες ο Μητσοτάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός ξόρκισε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές από τη Μαγνησία όπου περιόδευσε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του είναι να κριθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου στο τέλος της τετραετίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast, o Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισηγήσεις από πολύ στενούς του συνεργάτες για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, με το σκεπτικό ότι τα υπερέσοδα από τον τουρισμό θα έχουν δημιουργήσει ένα πολύ θετικό momentum, ενώ ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Δεν γνωρίζετε καλά τον Κυριάκο, ό,τι λέει το εννοεί» έλεγε στο Newsbeast άνθρωπος πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, εξηγώντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει ουσιαστικά και να φέρει σε πέρας στο ακέραιο το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Βέβαια, είναι σαφές ότι η λήψη απόφασης για προσφυγή στις κάλπες εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες που δημιουργούνται σε ένα απόλυτα ασταθές περιβάλλον και ουδείς μπορεί να προδικάσει πως θα εξελιχθεί για παράδειγμα το καλοκαίρι με ένα πιθανό ξέσπασμα πυρκαγιών. Και στο θέμα αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε απόλυτη εγρήγορση για θέματα πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει πολύ πιο συστηματική προετοιμασία φέτος σε σχέση με όσα συνέβησαν πέρυσι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement