Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πλοηγός’ για την ανάπτυξη του δικτύου-Στην Πάτρα το 1ο Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Technology & Innovation Hub) της PricewaterhouseCoopers

Δημοσιεύθηκε

στις

Η τελετή εγκαινίων που σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη των νέων γραφείων της PricewaterhouseCoopers (PwC) στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Technology & Innovation Hub (Κέντρο Τεχνολογίας και Μίαςοτομίας), παρουσία αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων καθώς και της ηγεσίας και μερίδας εργαζομένων της PwC Ελλάδας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Ο Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Ελλάδας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, παρουσίασαν το όραμα και τις μελλοντικές δράσεις του Technology & Innovation Hub.

Το PwC Technology & Innovation Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής συμπληρώνοντας την αλυσίδα αξίας που δημιουργούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την ηγετική θέση της PwC Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων να μετασχηματίσουν ψηφιακά τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που είναι στρατηγικά σχεδιασμένες και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο του Technology & Innovation Hub θα αναπτυχθούν μεγάλης εμβέλειας projects, τα οποία αφορούν και στην υλοποίηση σημαντικών έργων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει στην Πάτρα το νέο Technology & Innovation Hub της PwC. «Η Πάτρα, αποτελεί μία μητρόπολη γνώσης και έρευνας, ικανή να στηρίξει έναν ισχυρό πόλο καινοτομίας στην Ελλάδα. Και η Δυτική Ελλάδα στο σύνολό της, διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να προσελκύσει καινοτόμες λύσεις, η προσπάθειά μας για ενίσχυση της καινοτομίας και προσέλκυση νέων επενδύσεων, είναι διαρκής» σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μαρλαφέκας, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε: «Είναι γνωστό πως από το 2012, το Επιμελητήριο Αχαΐας με το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύσαμε την ετήσια έκθεση ‘Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – PATRAS IQ’ και πιστεύω ακράδαντα πως αυτή ήταν ένας σημαντικός λόγος, ώστε να επιλεγεί η πόλη μας από την PwC, για την έναρξη λειτουργίας του».

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Ελλάδας  τόνισε ότι το HUB της Πάτρας «αποτελεί προπομπό εξελίξεων για μας γιατί εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων – δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα».

«Επιπλέον, το γραφείο μας στην Πάτρα είναι ο οδηγός για τη δημιουργία του ελληνικού ‘PwC Experience Center’ που θα λειτουργήσει σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν καινοτόμο χώρο όπου μαζί, με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, θα μπορούμε να σχεδιάζουμε τη λύση πολύπλοκων προβλημάτων, συνδυάζοντας επιχειρηματική οξυδέρκεια, ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τεχνολογίες αιχμής» συνέχισε.

Ο Γιώργος Κολλιδάς τόνισε πως τα στελέχη της εταιρείας «είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Hub έχει ήδη υποδεχθεί τους πρώτους εργαζόμενους, με στόχο μέσα στο 2023, να εργάζονται σε αυτό περισσότεροι από 35 άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα προέλθουν από τον τοπικό πληθυσμό».

Ανάμεσα στους στρατηγικούς συμμάχους του Hub περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” και το “Επιστημονικό Πάρκο Πατρών” και ήδη σχεδιάζονται από κοινού δράσεις με στόχο τη σύγκλιση και αντιστοίχιση των πραγματικών αναγκών της αγοράς και του εκπαιδευτικού συστήματος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement