Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πλοηγός’ για την ανάπτυξη του δικτύου-Στην Πάτρα το 1ο Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Technology & Innovation Hub) της PricewaterhouseCoopers

Δημοσιεύθηκε

στις

Η τελετή εγκαινίων που σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη των νέων γραφείων της PricewaterhouseCoopers (PwC) στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Technology & Innovation Hub (Κέντρο Τεχνολογίας και Μίαςοτομίας), παρουσία αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων καθώς και της ηγεσίας και μερίδας εργαζομένων της PwC Ελλάδας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Ο Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Ελλάδας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, παρουσίασαν το όραμα και τις μελλοντικές δράσεις του Technology & Innovation Hub.

Το PwC Technology & Innovation Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής συμπληρώνοντας την αλυσίδα αξίας που δημιουργούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την ηγετική θέση της PwC Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων να μετασχηματίσουν ψηφιακά τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που είναι στρατηγικά σχεδιασμένες και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο του Technology & Innovation Hub θα αναπτυχθούν μεγάλης εμβέλειας projects, τα οποία αφορούν και στην υλοποίηση σημαντικών έργων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει στην Πάτρα το νέο Technology & Innovation Hub της PwC. «Η Πάτρα, αποτελεί μία μητρόπολη γνώσης και έρευνας, ικανή να στηρίξει έναν ισχυρό πόλο καινοτομίας στην Ελλάδα. Και η Δυτική Ελλάδα στο σύνολό της, διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να προσελκύσει καινοτόμες λύσεις, η προσπάθειά μας για ενίσχυση της καινοτομίας και προσέλκυση νέων επενδύσεων, είναι διαρκής» σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μαρλαφέκας, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε: «Είναι γνωστό πως από το 2012, το Επιμελητήριο Αχαΐας με το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύσαμε την ετήσια έκθεση ‘Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – PATRAS IQ’ και πιστεύω ακράδαντα πως αυτή ήταν ένας σημαντικός λόγος, ώστε να επιλεγεί η πόλη μας από την PwC, για την έναρξη λειτουργίας του».

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Ελλάδας  τόνισε ότι το HUB της Πάτρας «αποτελεί προπομπό εξελίξεων για μας γιατί εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων – δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα».

«Επιπλέον, το γραφείο μας στην Πάτρα είναι ο οδηγός για τη δημιουργία του ελληνικού ‘PwC Experience Center’ που θα λειτουργήσει σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν καινοτόμο χώρο όπου μαζί, με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, θα μπορούμε να σχεδιάζουμε τη λύση πολύπλοκων προβλημάτων, συνδυάζοντας επιχειρηματική οξυδέρκεια, ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τεχνολογίες αιχμής» συνέχισε.

Ο Γιώργος Κολλιδάς τόνισε πως τα στελέχη της εταιρείας «είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Hub έχει ήδη υποδεχθεί τους πρώτους εργαζόμενους, με στόχο μέσα στο 2023, να εργάζονται σε αυτό περισσότεροι από 35 άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα προέλθουν από τον τοπικό πληθυσμό».

Ανάμεσα στους στρατηγικούς συμμάχους του Hub περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” και το “Επιστημονικό Πάρκο Πατρών” και ήδη σχεδιάζονται από κοινού δράσεις με στόχο τη σύγκλιση και αντιστοίχιση των πραγματικών αναγκών της αγοράς και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Χωρίς κατηγορία

Κοντά στον Αρη Πατρών ο Γεωργόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια πολύ καλή μεταγραφή αναμένεται να προχωρήσει η ομάδα του Αρη Πατρών καθώς και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο στόχος του συλλόγου δεν αλλάζει θέλοντας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία.

Ο λόγος για τον έμπειρο μέσο Ηλία Γεωργόπουλο ο οποίος ήταν το περσυνό γρανάζι… στην «μηχανί» του ΑΠΣ Πάτραι.

Ο έμπειρος άσος δεν θέλει να ακολουθήσει τους «πράσινους» στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και προτιμάει να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα με τον Αρη Πατρών να φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν και ο Γεωργόπουλος να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

 

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Πανελλήνιες 2022: Νικόλαος Κασσάς του Ιωάννη-17.750 μόρια

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Οι Πανελλήνιες ήταν συνειδητή προσπάθεια από το καλοκαίρι του 2020. Η χρονιά φέτος ήταν διαφορετική, συνάντησα πολλές δυσκολίες αλλά είχε αίσιο τέλος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την αμέριστη στήριξη σε όλα τα επίπεδα και ιδίως του πατέρα μου που τον είχα ως καθηγητή στην Οικονομία και στα Μαθηματικά, όπως επίσης όλους τους καθηγητές μου στο σχολείο και στα ιδιαίτερα μαθήματα γιατί η προσφορά τους ήταν τεράστια και οφείλω να την αναγνωρίσω. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδίως ένα κοντινό πρόσωπο από τον οικογενειακό μου περίγυρο, το οποίο με στήριζε ψυχολογικά σ’ όλη την προετοιμασία μου. Πλέον, αφοσιώνομαι στον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από το Πανεπιστήμιο. Πρώτη μου επιλογή θα είναι το Οικονομικό Πάτρας».

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Πυρετός διεργασιών για το νέο προεδρείο-Τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρετός διεργασιών και ζυμώσεων για τη συγκρότηση του προεδρείου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το απόγευμα έγιναν συναντήσεις των εκπροσώπων τριών παρατάξεων προκειμένου να αναζητήσουν εάν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τέσσερις από τις πέντε παρατάξεις που εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών έχουν ήδη στείλει το μήνυμα για διάθεση συνεργασίας, αλλά θέτοντας σαφείς όρους. Μόνον, η παράταξη του Κώστα Τηλιγάδη έχει δηλώσει πως δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με καμία από τις παρατάξεις για τη συγκρότηση του προεδρείου.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 21-22-23 Ιουνίου 2022 για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, μελών Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην ΟΕΕΣΠ ανακοινώθηκαν επίσημα χθες και έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 1.047 μέλη για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή, ενώ για αντιπροσώπους στην ΟΕΕΣΠ 1.040.
Καταμετρήθηκαν:
Για το Δ.Σ.: 1.009 έγκυρα, 26 άκυρα και 12 λευκά.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: 864έγκυρα, 54 άκυρα και 129 λευκά.
Για την ΟΕΕΣΠ: 1.015 έγκυρα, 10 άκυρα και 15 λευκά. Συνολικά, βρέθηκαν 38 άκυρα-λευκά για το Δ.Σ., 183 για την Ε.Ε. και 25 για την Ομοσπονδία.
ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ
Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων έχουν ως εξής:
-«Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων»: 381ψ. για το Δ.Σ. και έξι έδρες, 396 ψ. για την Ε.Ε. και δύο έδρες, 390 ψ. για την Ομοσπονδία και οκτώ έδρες.
-«Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο»: 204 ψ. για το Δ.Σ. και τρεις έδρες, 119 ψ. για την Ε.Ε. και μία έδρα, 187 ψ. για την Ομοσπονδία και τέσσερις έδρες.
-«Νέα Πρόταση»: 158 ψ. για το Δ.Σ. και δύο έδρες, 166 ψ. για την Ομοσπονδία και τρεις έδρες.
-«Εμπορική Ανανέωση»: 127ψ. για το Δ.Σ. και δύο έδρες, 123 για την Ε.Ε. και μία έδρα, 118 ψ. για την Ομοσπονδία και δύο έδρες.
– «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: 115 ψ. για το Δ.Σ. και δύο έδρες, 226 ψ. για την Ε.Ε. και μία έδρα, 128 ψ. για την Ομοσπονδία και τρεις έδρες.
-Ανεξάρτητος Γαλάνης Σωτήριος: 23 ψ. για το Δ.Σ. και 26 ψ. για την Ομοσπονδία και δεν κατόρθωσε να λάβει καμία έδρα.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Για το Δ.Σ. εκλέγονται οι:
-Από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων»: Βαγενάς Γεώργιος, Μακρής Ευθύμιος, Νικολακόπουλος Αναστάσιος, Διονυσάτου Ερμιόνη, Λευκαδίτης Γεώργιος, Ρώρος Αντώνιος.
-Από το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο»: Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος, Σολωμός Χρήστος, Αγγελόπουλος Χρήστος.
– Από τη «Νέα Πρόταση»: Κατσιγιάννης Γεράσιμος, Στριφτούλιας Βασίλειος.
– Από την «Εμπορική Ανανέωση»: Ρούπας Ιωάννης, Γουρδούπης Παναγιώτης.
– Από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: Τηλιγάδης Κωνσταντίνος και Κωνσταντακόπουλος Χρήστος.
Για την Ελεγκτική Επιτροπή
-Από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων»: Παπαγιαννοπούλου Ελένη, Γουλιμής Χρήστος.
– Από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης.
-Από το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο»: Άννα Μαρία Ρούσσου.
– Από την «Εμπορική Ανανέωση»: Μιχαλία Κολλιοπούλου.
Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία (Β/θμιο Όργανο)
-Από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων»: Βαγενάς Γεώργιος, Διονυσάτου Ερμιόνη, Μακρής Ευθύμιος, Λευκαδίτης Γεώργιος, Ρώρος Αντώνιος, Νικολακόπουλος Αναστάσιος, Στελλάτος Ανδρέας, Ηλίας Κωνσταντάτος.
-Από το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο»: Σολωμός Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος, Παυλίδης Νικόλαος, Σωτηρόπουλος Νικόλαος.
– Από τη «Νέα Πρόταση»: Κατσιγιάννης Γεράσιμος, Στριφτούλιας Βασίλειος, Χρόνης Σταύρος.
– Από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: Τηλιγάδης Κωνσταντίνος, Κωνσταντακόπουλος Χρήστος, Τσιλιγιάννης Κωνσταντίνος.
– Από την «Εμπορική Ανανέωση»: Ρούπας Ιωάννης, Γουρδούπης Παναγιώτης.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», από την παράταξη της «Εμπορικής Ανανέωσης» έχει ήδη αποφασιστεί προκειμένου να εκπροσωπηθούν στα όργανα του Συλλόγου όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της στα συλλογικά όργανα, τις θέσεις στην Ομοσπονδία θα καταλάβουν ο Μιχάλης Παντελής και οι: Γιώργος Αλεξόπουλος και Σπύρος Ντόκος, που ισοψήφισαν, μετά από μεταξύ τους συμφωνία για μοιρασμένη θητεία από 1,5 έτους ο καθένας.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα