Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αυλαία στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνονται σήμερα Kυριακή 22/5 οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την ψηφοφορία για την εκλογή των 300 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής και την δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τις διεργασίες του κόμματος είναι το γεγονός ότι για τα 300 νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έχουν θέσει υποψηφιότητα περίπου 800 άτομα.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, το Σάββατο 21/5, κυριάρχησαν τα μηνύματα συσπείρωσης, αλλά και η πρόθεση για πολιτική αυτονομία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής και όχι ως ρυθμιστής, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συναινέσει σε παρασκηνιακές κυβερνήσεις.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στους περίπου 5.000 συνέδρους, παρουσίασε τις θέσεις του, προσθέτοντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο, μετά από διαβούλευση με τους πολίτες.

Παράλληλα, θέλησε να κάνει σαφές – και με τη σκηνική παρουσία του συνεδρίου, όπου κυριαρχούσε ο πράσινος ήλιος – ότι επιδιώκει την επιστροφή του «καλού» ΠΑΣΟΚ, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν το κόμμα στην εκλογική κατάρρευση.

Σε κάθε περίπτωση, μένει να φανεί αν το πανηγυρικό κλίμα επιστροφής, ανανέωσης και συσπείρωσης, που αποτυπώθηκε στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, θα μπορέσει να διατηρηθεί μέχρι τις εθνικές κάλπες, αλλά και μετά από αυτές.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement