Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στόχος οι 150 νεοσύλλεκτοι του Τεχνικού-Εξελίξεις από το δημοσίευμα της «Γ»,

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Να φιλοξενεί το ΚΕΤΧ τουλάχιστον τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες του Τεχνικού, και για τη βασική εκπαίδευση τους, είναι ο στόχος που τίθεται πλέον για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του.

Η αποκάλυψη της «Γ» ότι το ΚΕΤΧ δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, λόγω του υψηλού κόστους που απαιτείται για την αναγκαία διαμόρφωση του, αποδεικνύεται καταλύτης εξελίξεων.

Ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας πήρε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο των υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Αχαΐας Απόστολο Κόγκα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες, αλλά και οι ελλείψεις του ΚΕΤΧ, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής χρησιμοποίησης του.
Τι προέκυψε από τη συνάντηση; «Να μάς δώσουν τους 150 με 200 νεοσύλλεκτους που θα είναι για το Τεχνικό Σώμα», δηλώνει στη «Γ» ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, προσθέτοντας ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις επαρκούν για τη φιλοξενία τους και ως εκ τούτου δεν απαιτείται να γίνει καμία μετατροπή.

Επιπλέον, ο ίδιος επεσήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα προτίθεται να κάνει τις ανάλογες επαφές με το ΥΕΘΑ, αλλά και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με σκοπό την προώθηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Πιθανή ικανοποίηση του θα επιφέρει έστω ένα μικρό, θετικό, αποτέλεσμα, εφόσον το ΚΕΤΧ δεν είναι δυνατόν να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

«Δεν μπορούμε 600-700, αλλά 150»
«Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε 600 με 700 άτομα, όπως παλιά, με τίποτα», λέει από την πλευρά του στη «Γ» ο κ. Απόστολος Κόγκας, τονίζοντας: «Μπορούμε, ωστόσο, να φιλοξενήσουμε τους 150 περίπου νεοσύλλεκτους του Τεχνικού. Τώρα παρουσιάζονται στον Έβρο και στα νησιά και μετά έρχονται στο ΚΕΤΧ για την τεχνική τους εκπαίδευση. Εμείς ζητάμε να παρουσιάζονται στο ΚΕΤΧ, για να κάνουν εδώ και τη βασική τους εκπαίδευση».

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 70 ΧΡΟΝΩΝ

Το ΚΕΤΧ συμπληρώνει πλέον 70 χρόνια ιστορίας. Όλα ξεκίνησαν το 1945, όταν συγκροτήθηκε η Τεχνική Βάση Αθηνών (ΤΒΑ) στις εγκαταστάσεις της Εφορίας Υλικού Πόλεμου Αθηνών (ΕΥΠΑ). Στις αρχές του 1946 η Τεχνική Βάση Αθηνών μεταστάθμευσε στους Αγίους Αναργύρους και εντός αυτής δημιουργήθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Εκπαίδευσης Τεχνιτών (ΚΥΕΤ) που περιλάμβανε το Κέντρο Υποδοχής Τεχνιτών (ΚΥΤ) και την Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών (ΣΕΤ). Το 1952 το ΚΥΕΤ μετονομάσθηκε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Σώματος (ΚΕΤεΣ) και αργότερα μεταφέρθηκε στην Πάτρα, όπου βρίσκεται και σήμερα, με την επωνυμία Στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Μουζάκη».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: «Ζητά την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του»

Την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας ζητά ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ζητώντας να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργίας του…».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement