Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πλήρης ανακαίνιση και επέκταση στη «Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εδώ και 20 χρόνια η «Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών» βάζει την δική της σφραγίδα στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας.

Η μονάδα πρόσφατα ανακαινίστηκε πλήρως και μάλιστα έγινε επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
«Η Μονάδα διαθέτει 25 από τα πιο προηγμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τελευταίας τεχνολογίας (Ιαπωνικής και Αμερικανικής προέλευσης), πολύ υψηλών προδιαγραφών και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 150 ασθενών. Tα φίλτρα αιμοκάθαρσης που χρησιμοποιούμε είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και συνδυάζουν την καλύτερη δυνατή βιοσυμβατότητα με την υψηλότερη απόδοση κάθαρσης καθώς και μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού» εξηγούν στην «Γ» οι υπεύθυνοι της Μονάδας οι νεφρολόγοι Κωνσταντίνα Τρίγκα και Περικλής Δουσδαμπάνης.

Σημειώνουν πως «η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών Α.Ε.», είναι αυτόνομη και δεν έχει κάποιο παράρτημα! Βρίσκεται στην Άνω Πόλη επί της Γερμανού 115 σε απόσταση αναπνοής από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Στον «Κυανό Σταυρό» υπάρχει καθημερινή κάλυψη από έμπειρο καρδιολόγο με δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας των ασθενών μας κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης με υπέρηχο καρδιάς σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αιμοκάθαρσης του Καναδά».
Με πιστοποίηση ΙSO

Οι υπηρεσίες του «Κυανού Σταυρού» έχουν την πιστοποίηση του Διεθνές Πρότυπου Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας των μονάδων Υγείας ISO και έχουμε ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλους τους υγειονομικούς ελέγχους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτεί η πανδημία.
Παράλληλα, επισημαίνουν πως «ο «Κυανούς Σταυρός» διαθέτει επιπλέον αποκλειστικές ξεχωριστές αίθουσες αιμοκάθαρσης για ασθενείς που θέλουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους. Επίσης, υπάρχει ευχάριστη και άνετη αίθουσα αναμονής με γρήγορο internet και δορυφορική τηλεόραση, όπου οι συνοδοί των ασθενών μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους ενώ διαθέτει δωρεάν και δύο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ακόμα, διαθέτουμε ασθενοφόρο για τους ασθενείς μας, wifi και προσωπική τηλεόραση, καθώς και ελαφρύ γεύμα με καφέ, ρόφημα ή αναψυκτικό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Ορισμένα ακόμα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μονάδας είναι τα εξής: «Ο Κυανούς Σταυρός είναι η μεγαλύτερη μονάδα σε εμπειρία, ασφάλεια, ιατρικές παροχές, εξοπλισμό αιμοκάθαρσης, επιβίωση ασθενών και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην πόλη μας, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιστροφή των παλαιότερων στελεχών της μονάδας καθώς και από την προτίμηση των νεφροπαθών. Είναι η πρώτη μονάδα που υιοθέτησε ασκήσεις κινησιοθεραπείας των ασθενών κατά την συνεδρία της αιμοκάθαρσης. Επίσης, είναι η ιδιωτική μονάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών που μεταμοσχεύθηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

Από μελέτη – καταγραφής της μακρόχρονης εμπειρίας του Κυανού Σταυρού που παρουσιάσαμε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεφρολογίας στο Άμστερνταμ η επιβίωση ενός πολύ μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων ασθενών που αιμοκαθαίρονται στην μονάδα μας μπορεί να ξεπεράσει τον μέσο όρο επιβίωσης των ασθενών που είναι σε αιμοκάθαρση, γεγονός που επιβεβαιώνει την υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 20 χρόνια ο Κυανούς Σταυρός παραμένει η πρώτη επιλογή του νεφροπαθούς στην πόλη μας», καταλήγουν.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μήδεια επί σκηνής- Το έργο του Ευριπίδη έρχονται στην Πάτρα στις 11 και 12 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου σκηνοθετούν το καλοκαίρι του 2022 ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, θα ανέβει στην σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων την ερχόμενη, Δευτέρα και Τρίτη (11 και 12 Ιουλίου) στις 9 το βράδυ.

Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος  θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό.

Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν το ρόλο των κορυφαίων του Χορού που αποτελείται από τους: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου.

Το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα παρουσιαστεί σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

ΕΡΩΤΑΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Η Μήδεια είναι ένα έργο για το παράφορο ερωτικό πάθος, την προδοσία και την εκδίκηση. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, πολιορκεί απόλυτα τους ανθρώπους και η ερωτική προδοσία και ο πληγωμένος εγωισμός μετατρέπονται σε αβυσσαλέο μίσος και γίνονται η πυξίδα που κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια -που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της – βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη. Όταν ο Ιάσονας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η Μήδεια από μια πληγωμένη και περιφρονημένη γυναίκα μεταμορφώνεται σε ένα σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι. «Μπορεί η γυναίκα να μην αντέχει ν’ ακούει για μάχες και σπαθιά,  μα όταν πολιορκηθεί ο έρωτάς της, δεν υπάρχει πιο πολεμόχαρη ψυχή» και έτσι αποφασίζει να εξοντώσει την νεαρή αντίζηλό της στέλνοντάς της δηλητηριασμένα δώρα που προκαλούν τον φρικιαστικό θάνατό της. Η προδομένη Μήδεια όμως δεν σταματάει εκεί. Αποφασίζει να κάνει την πιο αδιανόητη πράξη: να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια τα δυο παιδιά τους. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην τα εξοντώσει η εξουσία. Γι’ αυτό ο Ευριπίδης -και παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΗΔΕΙΑ: Αθηνά Μαξίμου

ΙΑΣΩΝ – ΚΡΕΩΝ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: Αιμίλιος Χειλάκης.

ΑΙΓΕΑΣ – ΤΡΟΦΟΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ: Αναστάσης Ροϊλός.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΟΡΟΥ: Μυρτώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ: Δημήτρης Καμαρωτός.

ΧΟΡΟΣ: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη,Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ και 17 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: viva.gr και ταμείο  θεάτρου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πάλι Μαζί» αύριο στο γήπεδο της Παναχαΐκής

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Έτοιμες να απογειώσουν το καλό λαϊκό τραγούδι είναι οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού πενταγράμμου, η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Αύριο στις 9:30 το βράδυ, θα ενώσουν τις φωνές τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, στο γήπεδο της Παναχαϊκής,

Προπώληση εισιτηρίων: Τicketservices.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πέταξαν» 66.000 ευρώ με ένα link!- Ανησυχία για το διπλό «χτύπημα» των απατεώνων στην Αιγιάλεια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Συνεχίζεται το μπαράζ των εξαπατήσεων στην Αχαΐα με τους επιτήδειους να έχουν στοχοποιήσει επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες με στόχο να βγάλουν «εύκολο χρήμα».

Το διπλό «χτύπημα» των απατεώνων στην Αιγιάλεια, με λεία ύψους 66.000 ευρώ, όπως έγραψε χθες η «Γ», προβληματίζει ιδιαίτερα ένστολους και πολίτες, οι οποίοι φοβούνται πως ανά πάσα ώρα και στιγμή θα βρεθούν στο στόχαστρο των επιτηδείων.

Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την αυξημένη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για να εξαπατούν, να διαδίδουν κακόβουλο λογισμικό και να υποκλέπτουν ευαίσθητα στοιχεία ή κωδικούς με email, SMS, μηνύματα στα κοινωνικά μέσα κι άλλα τεχνάσματα phishing.

ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΚΛΟΥ

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες η τοπική ΕΛ.ΑΣ. από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία προσποιούμενη ενδιαφερόμενο αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης τρίκυκλου ποδηλάτου σε ιστοσελίδα και συμφώνησαν για τη αγοραπωλησία.

Στη συνέχεια, η δράστιδα ζήτησε από τον παθόντα τον αριθμό τραπεζικού του λογαριασμού και του απέστειλε γραπτό μήνυμα, με  υπερσύνδεσμο (link), το οποίο τον οδήγησε σε περιβάλλον που προσομοίαζε με περιβάλλον τράπεζας και ο παθόντας εισήγαγε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα η άγνωστη γυναίκα να μεταφέρει συνολικά από το λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμό τρίτου, το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤO POWER PASS ΤΟΝ «ΕΚΑΨΕ»

Η δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε στην περιοχή της Αιγιάλειας (στον Λόγγο) όταν άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα και προσποιούμενος τον λογιστή του γιού του, με το πρόσχημα κατάθεσης αίτησης για επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος, έπεισε τον παθόντα και του έδωσε αριθμούς και κωδικούς τραπεζικών του καρτών, με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ποσό των 11.000 ευρώ από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμό τρίτου.

ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Έλληνας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απάτη.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα