Connect with us

Παναχαϊκή

Έχει τον Λεωνίδα της και προχωρά (Ολο το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής)

Published

on

 

Ο Κυβελίδης σκόραρε (1-0) κόντρα στην Ηλιούπολη και η Παναχαϊκή «βλέπει» Σούπερ Λίγκα 2

 

Όταν έχεις ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις εθνικές κατηγορίες και αν μη τι άλλο γνωρίζει την υπόθεση γκολ, τότε δεν φοβάσαι τίποτα. Και η Παναχαϊκή τον έχει και λέγεται Λεωνίδας Κυβελίδης, που ήρθε από τον πάγκο στο 72ο λεπτό του αγώνα με την Ηλιούπολη και σκόραρε, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα 2.

Φυσικά για τον έμπειρο επιθετικό δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς ο κόσμος τον έμαθε πια, μιας και την προηγούμενη Κυριακή είχε γίνει ο σούπερ ήρωας, εφόσον με δικό του γκολ «σκόρπισε» τον Μακεδονικό στην έδρα του και η κοκκινόμαυρη ομάδα έφυγε νικήτρια από τη Νέα Ευκαρπία.

Πλέον μετά από αυτό το «εξάποντο» η Παναχαϊκή «βλέπει» την Σούπερ Λίγκα, καθώς έχει δύο παιχνίδια μέσα (Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΟ Ρουφ) και δύο έξω (Αγροτικός Αστέρας, Προοδευτική), οπότε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια χρειάζεται ένα ακόμη εξάποντο κι ό,τι ήθελε προκύψει στη συνέχεια…

ΜΠΗΚΕ ΦΟΥΡΙΟΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕ…

Η Παναχαϊκή έχοντας την απόλυτη στήριξη των τριών χιλιάδων φίλων της μπήκε «φουριόζα», θέλοντας να «καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι με την Ηλιούπολη, ωστόσο αυτό δεν της βγήκε, όπως η ίδια θα ήθελε. Κι αυτό γιατί στο 10ο λεπτό το δοκάρι είπε «όχι» στην κεφαλιά του Τσακμάκη, ενώ έχασε ευκαιρία στο 17ο με φάουλ του Κέρι. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και το έκαναν με στημένες φάσεις, καθώς το φάουλ του Ζέλου στο 15ο λεπτό δεν βρήκε στόχο, ενώ δίχτυα δεν βρήκαν ούτε οι Γάγγος (21ο), Μπουσάι (22ο). Η κοκκινόμαυρη ομάδα, αφού πέρασε τον τρίλεπτο σκόπελο, βγήκε εκ νέου μπροστά, αλλά στο 25ο ο γκολκίπερ Τσάκαλος της Ηλιούπολης είπε «όχι» στον Κέρι σε εκτέλεση φάουλ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛ…

Η Παναχαϊκή βγαίνοντας στην επανάληψη στον αγωνιστικό χώρο ζήτησε με πάθος το γκολ, που θα της… έδινε ηρεμία, πήγε να το βρει με τον Μπουρλάκη στο 49ο λεπτό, αλλά μετά οι δύο ομάδες σίγησαν. Έψαχναν εναγωνίως το λάθος στη συνέχεια, αλλά όπως φάνηκε «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό» και το αντίστροφο κι όποιος θα έκανε το… λάθος θα το πλήρωνε. Υπομονετικά τα λεπτά κυλούσαν, ο Γάγγος (70ο) για λογαριασμό της Ηλιούπολης έχασε ευκαιρία, τρία λεπτά αργότερα (73ο) ο Λιποράτσε ισοφάρισε τις ευκαιρίες για να γίνει ο χαμός στην επόμενη φάση. Ήταν το 74ο λεπτό και ο άνθρωπος-γκολ της Παναχαϊκής χτύπησε ξανά. Ο Λεωνίδας Κυβελίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, δύο λεπτά πριν και σε αυτό το λεπτό «όπλισε» και με σουτ κεραυνοβόλησε τον γκολκίπερ της Ηλιούπολης Τσάκαλο γράφοντας το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία παικτών και φιλάθλων, ωστόσο ο Σταύρου (77ο) «καρδιοχτύπησε» τους πάντες, όταν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ πέρασε άουτ και του ίδιου του έμεινε το «αχ». Στη συνέχεια η Παναχαϊκή ανέβασε απόδοση και στο 82ο λεπτό η κεφαλιά του Λιποράτσε δεν βρήκε στόχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (86ο) ο Τσάκαλος είπε «όχι» στον Χαντί για να «ζηλέψει» ο Κολοβούρης στην εκπνοή, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Νταβάρες, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας), που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζέλο, που βρίσκονταν στον πάγκο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Σμίλτος, Τσακμάκης, Λιποράτσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (61΄Τεγούσης), Στεργίδης, Καρακλάιτς (72΄ Κυβελίδης), Κέρι, Αλεξόπουλος, Χαντί (90΄Καρπαθάκης).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Β. Χαντές): Τσάκαλος, Κωστόπουλος, Μπουσάι (76΄Σταύρου), Κουτσογκίλας, Κρητικός, Μαλάι (46΄Γεωργιάδης), Ταβάρες, Γάγγος, Ντηνιωτάκης, Ζέλος (67΄Σάμιος), Μπάξτον (68΄Πολίτης).

 

 Το ευχαριστήθηκε ο Σούλης

Όποιος δεν ήταν στο γήπεδο να δει την αντίδραση του προπονητή της Παναχαϊκής Σούλη Παπαδόπουλου τόσο κατά την επίτευξη του γκολ του Λεωνίδα Κυβελίδη όσο και στο τέλος δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο ευχαριστήθηκε αυτή τη νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι και ο έμπειρος προπονητής της Παναχαϊκής αξίζει και έχει μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας.

 

Αγκάλιαζε τους κοκκινόμαυρους

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν εμφανώς αγχωμένος. Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της συνάντησης ο Πέτρος Σταθάκης πανηγύρισε έντονα αυτή τη νίκη ενώ στην συνέχεια στη φυσούνα αγκάλιαζε έναν, έναν τους κοκκινόμαυρους δίνοντάς τους συγχαρητήρια.

 

 ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ 3.000 ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

«Πάρτε το χαμπάρι ξαναρχόμαστε»

Πολύς είναι ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο της Αγυιάς για να παρακολουθήσει τον αγώνα μπαράζ ανόδου για τη Σούπερ Λιγκ 2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Ηλιούπολη.

Πάνω από 3.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Παναχαϊκής στηρίζοντας τους κοκκινόμαυρους σε ένα σημαντικό ματς για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Σούπερ Λιγκ. Η Παναχαϊκή νίκησε χάρη στο γκολ του Λεωνίδα Κυβελίδη με τους φιλάθλους να τραγουδούν «πάρτε το χαμπάρι ξαναρχόμαστε».

 

MVP

Αποθεώθηκε ο «Κύβε»

Ο έμπειρος επιθετικός της Παναχαϊκής Λεωνίδας Κυβελίδης για μια ακόμα φορά είναι αυτός που λυτρώνει τους «κοκκινόμαυρους» σε ένα σημαντικό σημείο της αναμέτρησης. Ο έμπειρος φορ αντικατέστησε τον Καρακλάιτς στο 71ο λεπτό της συνάντησης και τρία λεπτά αργότερα με σουτ κεραυνοβολεί τον πορτιέρο της Ηλιούπολης γράφοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Λεωνίδας Κυβελίδης αποθεώθηκε από τους 3.000 και πάνω φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Αγυιάς.

 

 

 «Εδώ νιώθω όμορφα, θέλω να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο»

Πανευτυχής ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος

Σαν… μικρό παιδί πανηγύριζε ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού με την Ηλιούπολη και με το… δίκιο του, καθώς έχει καταφέρει το ακατόρθωτο.

Πήρε μια ομάδα «χαμένη» στα μισά του πρωταθλήματος που τελείωσε προ μερικών μηνών. Μεσολάβησαν κάμποσες εβδομάδες έως ότου αρχίσουν οι αγώνες μπαράζ ανόδου κι όταν αυτοί ξεκίνησαν, κατάφερε να κάνει «εξάποντο» που του δίνει το δικαίωμα να… ονειρεύεται την άνοδο.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ…

Χθες ήταν επόμενο να το ευχαριστηθεί και μετά το τέλος του αγώνα έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο της Πάτρας που έδωσε δυναμικό «παρών» στο γήπεδο και ήταν ο 12ος παίκτης στη μάχη με την Ηλιούπολη.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου όχι μόνο για τη νίκη αλλά για όλη την προσπάθεια που έχουν κάνει τόσο καιρό που είμαστε μαζί. Είχα έρθει στην Παναχαϊκή στο ματς με τον Παναιγιάλειο και είχε 300 φιλάθλους και είχαμε πει ότι θα πετύχουμε μόλις έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Είχαμε πει πως δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά μόλις αρέσει και σε εμάς αλλά και στον κόσμο».

ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Και πρόσθεσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είδα στο γήπεδο κάτι που μου θύμιζε από παλιά όταν ερχόμουν ως αντίπαλος στην Πάτρα και αισθανόμουν πίεση. Δεν είναι ακόμα αυτό που ονειρεύομαι αλλά θα υποσχεθώ πως θα φέρουμε πάλι όλο τον κόσμο της Πάτρας στο γήπεδο. Τις οικογένειες, τα παιδιά αλλά και τους οργανωμένους οπαδούς γιατί μας δίνουν δύναμη. Από εκεί και πέρα κάναμε μια σημαντική νίκη επί ενός αξιόλογου αντιπάλου που είναι καλή ομάδα όμως πιστεύω πως κερδίσαμε δίκαια, ήμασταν καλύτεροι και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο».

ΛΕΒΕΝΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Και κατέληξε: «Ξέραμε πως δεν έχουμε πολλές φάσεις, θέλαμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά γιατί έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες αλλά ας μου επιτραπεί, θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο της Παναχαϊκής αλλά και στον πρόεδρο γιατί είναι λεβέντης και του αξίζουν συγχαρητήρια. Για μένα οι παίκτες μου είναι ό,τι καλύτερο, έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες, το είχα πει μόνο ότι ήμουν στην Προοδευτική και στον Άρη, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω άλλες ομάδες. Μου θυμίζει την πορεία με τον Εργοτέλη που είχαμε 16 ματς αήττητοι. Έχω περάσει καλά σε ομάδες αλλά εδώ νιώθω πολύ όμορφα και θέλω να γυρίσει ο κόσμος της Πάτρας στο γήπεδο».

 

Κόσμιοι οι φίλοι της Ηλιούπολης

Στο γήπεδο της Παναχαϊκής βρέθηκαν και 150 περίπου φίλοι της Ηλιούπολης και μπορούμε να αναφέρουμε ότι ήταν κόσμιοι και δεν δημιούργησαν καμία ένταση στην αναμέτρηση. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα οι φίλοι της Παναχαϊκής φώναξαν το γνωστό σύνθημα «Ελευθερία στους οπαδούς» με αυτούς της Ηλιούπολης να το επαναλαμβάνουν και στο τέλος όλοι χειροκρότησαν.

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΟ ΡΟΥΦ 2-0

Νίκη κορυφής

Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟ Ρουφ, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 και οδηγεί την κούρσα στον βαθμολογικό πίνακα της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ της Σούπερ Λίγκα 2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σαρβανίδη στο 9΄ για να έρθει στο 37΄ο Μελισσόπουλος να πετύχει το 2-0, σκορ που έμελλε να μείνει έως το τέλος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γαλτσίδης): Στρατηλάτης, Ζουλούμης, Ψάλτης, Νικολαΐδης, Ευθυμιάδης, Βοσκόπουλος, Σαρβανίδης, Ζαφειρίδης, Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Μελισσόπουλος.

ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Σταυριανός): Κουνάβης, Βερνάρδος, Ζάχι, Οικονομόπουλος, Γκιοατά, Αλεξίου, Νιτσάκης, Χατζηλάμπρος, Νατσιόπουλος, Φιλιμίγκας, Ψυχογιός.

 

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Μοιρασιά βαθμών και έχασαν έδαφος

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο μεταξύ τους αγώνα Ηρακλής Λάρισας και Μακεδονικός. Οι Θεσσαλοί ήταν πιο δημιουργικοί, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πιο αμυντικό ρόλο, αλλά και οι δύο κράτησαν το μηδέν στην άμυνά τους. Οι γηπεδούχοι είχαν με τον Γκίκα και τον Ζαφειρίου στο 59′ και στο 65′ καλές φάσεις, ενώ ο Γαρύφαλλος έκανε φάση για τον Μακεδονικό στο 86′ και η λήξη του αγώνα τους βρήκε χωρίς σκορ (0-0).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χατζηλιάδης): Χάμος, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης (56′ Κούλπας), Αγρόδημος, Γκίκα, Μπάμης, Αλεξίου (76′ Κακαβίτσης), Ζαφειρίου, Χριστίδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Χατζηκωνσταντίνου, Δοξάκης (70′ Ουζούνογλου), Τσιαμπάζης, Βασιλείου, Καράμπελας, Μπρατσιάνι, Γαρύφαλος, Τσουκάνης, Λάλκοβιτς (70′ Ζανάκης).

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναχαϊκή-Ηλιούπολη………….1-0

Αγρ. Αστέρας-ΠΑΟ Ρουφ……….2-0

Ηρακλής Λάρ.-Μακεδονικός…..0-0

Ρεπό: Προοδευτική.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μακεδονικός-Ηλιούπολη

Προοδευτική-Ηρακλής Λάρισας

Αγροτικός Αστέρας-Παναχαϊκή

Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ.

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ.          Ν             Ι               Η             ΓΚ+         ΓΚ-          Β

Αγρ. Αστέρας           3              2              1              0              4              1              7

Παναχαϊκή              2              2              0              0              2              0              6

ΠΑΟ Ρουφ                3              2              0              1              4              3              6

Μακεδονικός           3              0              2              1              0              1              2

Προοδευτική             2              0              1              1              0              1             1

Ηλιούπολη                3              0              1              2              1              3              1

Ηρακλής Λαρ.           2              0              1              1              1              3              1

Ροή ειδήσεων

Advertisement