Connect with us

Ποδόσφαιρο

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ: Στις ράγες της επιστροφής (Ολο το ρεπορτάζ)

Published

on

 

Το «πράσινο» εξπρές εκεί που ιστορικά ανήκει – Νίκησε και τον Πανγυθεατικό με 2-1 και η Γ’ Εθνική είναι πιο κοντά από ποτέ

 

Πέρασαν αρκετά χρόνια που το Πάτραι αγωνιζόταν στις εθνικές κατηγορίες ωστόσο ήρθε η ώρα για την ιστορική επιστροφή.

Το συγκρότημα του Σταμάτη Σαρρή επικράτησε για την 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου με 2-1 στα Προσφυγικά επί του Πανγυθεατικού και ουσιαστικά κλείδωσε την άνοδο και την επιστροφή του στη Γ’ Εθνική.

Ο στόχος πλέον αλλάζει με τους «πράσινους» να αναζητούν το κάτι παραπάνω και αυτό φυσικά είναι η πρωτιά στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ.

Απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές με το Πάτραι την Τετάρτη (25/5) να υποδέχεται τον Πανηλειακό, την Κυριακή (29/5) να πραγματοποιεί το ρεπό του και στην αυλαία (5/6) να αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Παλληξουριακό.

Να θυμίσουμε ότι στο 13’ ο Αγριμάκης με κεφαλιά έκανε το 1-0 ενώ τρία λεπτά αργότερα ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων», Αυγερινός Δημητρακόπουλος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του (2-0).

Η ομάδα της Λακωνίας μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουρτέση (2-1). Η ομάδα του Σταμάτη Σαρρή αστόχησε σε πέναλτι στο 52ο λεπτό με τον νεαρό Αγριμάκη να μην μπορεί να κερδίσει τον αντίπαλο κίπερ παραμένοντας μέχρι το τέλος το 2-1.

ΠΑΤΡΑΙ: Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος, Γιαννόπουλος, Φούφουλας, Ζέλος, Παπαγεωργίου (56′ Μπακάλης), Γραμματικόπουλος, Αγριμάκης (66′ Αθανασόπουλος), Σαμπανέι (82′ Αλεξανδρής), Δημητρακόπουλος (82′ Μωραΐτης).

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ: Καβαλιώτης, Χρυσικάκος (46΄Πλεμμένος), Πετρόπουλος, Ζορμπάς, Κουρτέσης, Κωστάκος (46′ Μπουρελάκος), Γιαννόπουλος, Αναστασάκος (82′ Σούκουλι), Σπηλιωτόπουλος, Σαραντόπουλος, Διαμαντάκος (82′ Ξιφαράς).

To παιχνίδι θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Lepanto σήμερα στις 18:00 σε περιγραφή Παναγιώτη Μάλλιου.

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Μ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Την μνήμη του αείμνηστου Μάκη Ηλιόπουλου που έχει φορέσει την φανέλα του Πάτραι τίμησε στον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανγυθεατικό η διοίκηση των «πράσινων».

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο αδερφός του και συμπαίκτης του τα πρώτα χρόνια στον Ρωμανό, Νίκος Ηλιόπουλος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων Παναγιώτη Μελά.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάκης Ηλιόπουλος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα εκείνα τα χρόνια της Αχαΐας όμως δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ξαφνικά και τόσο πρόωρα σε ηλικία 21 ετών έχοντας πρόβλημα υγείας.

Την ποδοσφαιρική του καριέρα την είχε ξεκινήσει από την ομάδα του χωριού του, τον Ρωμανό, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΑΠΣ Πάτραι και Άρη Πατρών. Το γήπεδο του Ρωμανού έχει πάρει προς τιμήν του το όνομά του.

 

 

ΕΙΔΕ ΠΑΤΡΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στην Πάτρα βρέθηκε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο παλαίμαχος πορτιέρο Γιώργος Μύρτσος όπου παρακολούθησε την αναμέτρηση του Πάτραι με τον Πανγυθεατικό αλλά και της Παναχαϊκής με την Ηλιούπολη. Στην φωτό διακρίνονται τρεις παλαίμαχοι τερματοφύλακες. Από αριστερά ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο Γιώργος Μύρτσος και ο Τάκης Λαμπρόπουλος.

 

Το λάθος του Φωστέρη

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Φωστέρης από τον σύνδεσμο Αν. Αττικής. Ο ρέφερι έκανε ένα σοβαρό λάθος που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν. Ο τερματοφύλακας του Πανγυθεατικού Καβαλιώτης φορούσε πράσινη στολή όπως και η ομάδα του Πάτραι. Στη φωτό διακρίνονται ο πορτιέρο στο βάθος με την πράσινη στολή όπως και οι παίκτες του Πάτραι.

 

ΣΤ. ΣΑΡΡΗΣ: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, θέλουμε νίκη στον Πύργο»

Ικανοποιημένος και συνάμα ευχαριστημένος ήταν ο προπονητής του Πάτραι, Σταμάτης Σαρρής από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, στο προχθεσινό αγώνα μπαράζ ανόδου με τον Πανγυθεατικό. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο τεχνικός των πράσινων, είπε: «Ήταν για εμάς ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας το οποίο και έπρεπε να πάρουμε για να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας. Ωστόσο ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά, προηγηθήκαμε γρήγορα με 2-0, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου, γύρισαν πίσω χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία». Και πρόσθεσε: «Έτσι δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλό μας να κερδίσει χώρο και με αυτό τον τρόπο ίσως διαχειρίστηκαν τις δυνάμεις τους». Και κατέληξε: «Οι συνθήκες με τις οποίες αγωνιζόμαστε κάθε φορά είναι απάνθρωπες, καθώς παίζουμε κάτω από αφόρητη ζέστη κι αυτό πρέπει να το δουν στην ΕΠΟ. Είχαμε απώλειες με τραυματισμούς, δεχτήκαμε γκολ και παράλληλα απωλέσαμε κι ένα πέναλτι, κάτι που μας δημιούργησε άγχος, όμως παρά τις δυσκολίες που μας έβαλε ο Πανγυθεατικός, επιτύχαμε τη νίκη, αν και δεν τον γνωρίζαμε ως αντίπαλο. Χρειαζόμαστε τη νίκη και την Τετάρτη (σ.σ. μεθαύριο) στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πάτραι-Πανγυθεατικός…………….2-1

Πανηλειακός-Πανθυρεατικός……2-1

Τσιβλί-Πανθουριακός………..α.α. 0-3

Ρεπό: Παλληξουριακός.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

5η αγωνιστική (25/5)

Πάτραι-Πανηλειακός

Πανθυρεατικός-Πανθουριακός

Ρεπό: Πανγυθεατικός.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ                     A         Ν         Ι           Η         Γ+        Γ-         Β

ΑΠΣ Πάτραι             4          3          1          0          9          2          10

Πανηλειακός            4          3          1          0          6          1          10

Πανθουριακός         3          1          2          0          5          2          5

————————————————————————–

Πανγυθεατικός        4          0          3          1          1          2          3

Παλληξουριακός      3          0          2          1          1          2          2

Πανθυρεατικός         3          0          1          2          1          5          1

ΑΟ Τσιλιβή                3          0          0          3          0          9          0

 

 

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 2-1

Ανατροπή ανόδου

Νίκη που τον έφερε στην πρώτη θέση, όπου και ισοβαθμεί με το Πάτραι σημείωσε ο Πανηλειακός. Ο προσεχής αντίπαλος των «πρασίνων» ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο.

Από το 6ο λεπτό, με το εύστοχο πέναλτι του Στρέπμπα ο Πανθυρεατικός προηγούνταν με 0-1. Όμως στο 30ό λεπτό ο Π. Τσίγκρηλας μετά από έξοχη προσπάθεια του Έλιοτ κατάφερε να ισοφαρίσει.

Με ωραία εκτέλεση κόρνερ του Σάκη Τζανέτου, ο προωθημένος Δημήτρης Τσίγκρηλας που βρισκόταν στην περιοχή με μία άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-1, για να δώσει το προβάδισμα στον Πανηλειακό.

Με σκορ 2-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης Πανηλειακός-Πανθυρεατικός ενώ τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και το σκορ παρέμεινε 2-1, υπέρ του γηπεδούχου Πανηλειακού.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (73′ Μάζης), Δ. Τσίγκρηλας, Κολόκας, Μπάλλας, Γκρίλλας, Τζανέτος (86′ Μπατζακόπουλος), Π. Τσίγκρηλας (64′ λ. τρ. Δημάκης), Έλιοτ (46′ Τσαγκάρης), Κακόγιαννος.

ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ: Τετώρος, Κλεώπας, Κολοστούμπης (85′ Αλουπογιάννης), Παπούλιας, Χάρμπαλης (85′ Τακλής), Λυτρίβης, Σαβούρδος, Στρέμπας, Ράλλιος, Δημάκος (60′ Χατζηγιάννης), Σπ. Σούρσος (60′ Αγγελόπουλος).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement