Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πυρ ομαδόν για τα «λουκέτα»-Σήμερα (10.30 π.μ.) η τετράωρη στάση εργασίας και η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στάση εργασίας σε όλα τα καταστήματα της Πειραιώς στην Αχαΐα από τις 7.45 π.μ.-11.45 π.μ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί έξω από το υποκατάστημα στην Κάτω Αχαΐα έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι της τράπεζας, έχοντας τη συμπαράσταση φορέων και πολιτών.

Αφορμή των κινητοποιήσεων η πρόθεση της διοίκησης της τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο τεσσάρων υποκαταστημάτων της στην Αχαΐα (Καλάβρυτα, Κ. Αχαΐα, ΠΓΝΠ και κέντρο).
Στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας που στερείται τη δυνατότητα της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης, τάσσονται βουλευτές, παραγωγικοί φορείς, καθώς και οι αυτοδιοικητικοί φορείς.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας των τεσσάρων καταστημάτων, τονίζοντας ότι εξυπηρετούν τον εμπορικό και αγροτικό κόσμο των δύο περιοχών και ότι ένα ενδεχόμενο κλείσιμο τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και τους κατοίκους τους.
Επίσης, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή
Της, επισημαίνοντας ότι «το κλείσιμο μίας σειράς υποκαταστημάτων της εν λόγω τράπεζας στην Αχαΐα, θα δημιουργήσει μία σειρά σοβαρά προβλήματα, τόσο στους εργαζόμενούς της, όσο και συνολικά στους εργαζόμενους του νομού, στους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, που εξυπηρετούνται από τα καταστήματα αυτά και θα αναγκαστούν σε μακρινές μετακινήσεις». Να σημειωθεί πως ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», δηλώνοντας πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ακόμη, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς σε δήλωσή του τονίζει πως «η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημά της στην Κάτω Αχαΐα πλήττει σοβαρά τις συναλλαγές σχεδόν όλων των κατοίκων του Δήμου μας με το τραπεζικό σύστημα. Υπενθυμίζω ότι καθώς η Πειραιώς διαδέχθηκε την Αγροτική τράπεζα βρέθηκε να έχει πελάτες της ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων του Δήμου μας. Όλος αυτός ο κόσμος θα στερηθεί τη δυνατότητα της απ’ ευθείας προσωπικής επαφής του με την Τράπεζα ενώ παραμένει μεγάλος ο αριθμός των συνδημοτών που δεν έχει ευχέρεια συναλλαγών με το σύστημα win Banking ή με ένα μηχάνημα. Ουσιαστικά ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών οδηγούνται στον αποκλεισμό τους από το τραπεζικό σύστημα. Καλώ τη διοίκηση της Τράπεζας να επανεξετάσει την απόφασή της και να διατηρήσει σε λειτουργία το κατάστημά της στην Κάτω Αχαΐα».
ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και στα Καλάβρυτα μετά την γνωστοποίηση για το οριστικό λουκέτο στο τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του δήμου το οποίο είναι μάλιστα και το τελευταίο που λειτουργεί σε ολόκληρη σχεδόν την ορεινή ζώνη στην κεντρική Πελοπόννησο.
Τα τελευταία 24ωρα, τόσο σε επίπεδο Δήμου Καλαβρύτων αλλά και ο Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων (πρ. Ένωση Συνεταιρισμών) έχουν παρέμβει εγγράφως σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη η οποία αποτελεί πλήγμα για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες, καθώς μεταξύ των υποκαταστημάτων που ανακαλείται η άδεια είναι και αυτό των Καλαβρύτων ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι εδώ και μια διετία έχει ανακληθεί και το υποκατάστημα της Πειραιώς το οποίο λειτουργούσε στην Κλειτορία.
«Θα είναι μια δυσμενής εξέλιξη, πάνω από 1.500 μέλη μας κτηνοτρόφοι πλήττονται γι αυτό και έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία και με το δήμο, μια προσπάθεια η οποία στόχο έχει να αποτρέψει την ανάκληση της άδειας του τελευταίου υποκαταστήματος της τράπεζας στον Δήμο των Καλαβρύτων» αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΓΣ Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς.
Καλώντας παράλληλα την τράπεζα να αναθεωρήσει μια απόφαση η οποία θα προκαλέσει προβλήματα ιδιαίτερα στην ορεινή και απομακρυσμένη ζώνη.
«Τουλάχιστον τρεις ώρες στο δρόμο για το πλησιέστερο υποκατάστημα για ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και να χειριστούν τα ηλεκτρονικά μέσα. Αλλά και τους εργαζομένους μας, επαγγελματίες και εργαζομένους όλο το εύρος του δήμου» αναφέρει ο κ. Σατολιάς.
«Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της Περιφέρειας καθώς και για την τοπική επιχειρηματικότητα» αναφέρει το επιχειρηματικό δίκτυο «Αζάνες».
ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Εξ άλλου και οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης καλεί στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως «οι αποφάσεις αυτές απαξιώνουν τις ανάγκες των πολιτών.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάνω από 100 νοσηλείες στην Πάτρα!

Αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Τους 102 έφθασαν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Συγκεκριμένα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 48 ασθενείς στις κλινικές Covid19, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 47 άτομα στις κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και πέντε ασθενείς στις ΜΕΘ.

Ο δείκτης θετικότητας στην περιοχή παραμένει υψηλός, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ ο πίνακας των στοιχείων με την εβδομαδιαία επιδημιολογική εξέλιξη της νόσου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Την είχαν… «σπιτώσει»!- Ενώπιον της δικαιοσύνης γιος και γονείς για αρπαγή 16χρονης στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Με την κατηγορία της αρπαγής ανήλικης θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας, γονείς και ο γιος τους, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την καταγγελία της μητέρας της 16χρονης ό,τι υποστήριξαν τη διαφυγή από το σπίτι της και της προσέφεραν καταφύγιο στο δικό τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες και μια γυναίκα (γονείς – γιος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή ανήλικης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, υποστήριξαν την διαφυγή της, από την οικία της και την φιλοξενούσαν στην δική τους οικία.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Πάτρας, οι κατηγορούμενοι γονείς, ενώ λίγη ώρα αργότερα, προσήλθε αυτοβούλως, μαζί με την ανήλικη, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη ο τρίτος κατηγορούμενος (υιός των συλληφθέντων).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σε νοσοκομείο της Πάτρας, για την παροχή ιατρικής βοήθειας και εκτίμησης».

Λίγες ημέρες πριν η μητέρα της 16χρονης, φέρεται να είχε εκφράσει αγωνία για την τύχη της κόρης της, καταγγέλλοντας μάλιστα, πως ο σύντροφός της την κακοποιεί, ωστόσο εκείνη αρνιόταν να τον εγκαταλείψει.

Σύμφωνα δε, με τη μητέρα της ανήλικης, η κοπέλα φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία μάλιστα χρειάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας, από το οποίο «έφυγε» με τη βοήθεια του συντρόφου της.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα της 16χρονης, τότε η κόρη της είχε επιστρέψει στο σπίτι έχοντας μελανιές σε όλο της το σώμα και γι’ αυτό είχε υποβληθεί μήνυση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (16/8)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΣΩΤΗΡΙΑ (χήρα) ΙΩΑΝ. ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΥ

(ΕΤΩΝ 72)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 4:30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στο Ιερό Ναό στις 4 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Τα παιδιά της: Παναγιώτης και Ευαγγελία. Τα εγγόνια της: Σωτηρία, Ιωάννα. Τα αδέλφια της: Κυριακή Εγγλεζάκη, Αντώνιος και Ευαγγελία Παναγοπούλου. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ. Α Γραφείο: Ευβοίας 131, Πάτρα, τηλ.: 2610-324.501. Β Γραφείο: Αγ. Ανδρέου 3, Αίγιο, τηλ.: 26910-274.44, κιν.: 6932-885.964.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (χήρα) ΠΑΝ. ΚΟΥΦΗ

(ΕΤΩΝ 96)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.

Τα παιδιά της: Ελένη Κούφη και Γεώργιος Κεχαγιάς, Ανδρέας Κούφης και Ολυμπία Κάκου. Τα εγγόνια της: Ιωάννης, Παναγιώτης, Ισμήνη. Οι αδελφές της: Μαρία (χήρα) Παύλου Πράρα, Σοφία (χήρα) Λυμπέρη Κούφη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΕΩΡΓ. ΜΑΥΡΕΛΗ

(ΕΤΩΝ 52)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 11 π.μ. στο Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρίκορφου Ναυπακτίας.

Ο πατέρας του: Γεώργιος Μαυρέλης. Τα αδέλφια: Ειρήνη και Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος. Τα ανίψια: Σπύρος, Αγγελική. Οι θείοι. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΟΤΕ – ΕΤΩΝ 70)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.

Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΟΛΓΑ (χήρα) ΣΠΥΡ. ΜΑΝΟΝΑ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 10 π. μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά  Β΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Λεύκας.

Τα παιδιά της: Ανδρέας Μανόνας, Τρύφωνας και Μαρία Μανόνα, Κωνσταντίνος Πηλίκας. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι δισέγγονοι. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα