Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Λογαριασμοί ρεύματος: Το πλαφόν φέρνει έξτρα επιδοτήσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς να πειραχτεί… η αρχιτεκτονική της λειτουργίας του ευρωπαϊκού target model το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ομάδα εξειδικευμένων στελεχών σχεδίασε και παρουσίασε στις Βρυξέλλες την παρέμβαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας για να περιορίσει δραστικά τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου μετά από πολύωρες συναντήσεις με την Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. Κάντρι Σίμσον και το τεχνικό επιτελείο της αρμόδιας διεύθυνσης ξεδίπλωσαν κι έπεισαν τόσο για την αναγκαιότητα της εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για την πιστή τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού και ασφάλειας εφοδιασμού.

Μία από τις σοβαρές επιφυλάξεις της Κομισιόν για να δώσει την πρώτη έγκριση στο κυβερνητικό σχέδιο ήταν κατά πόσο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του διασυνοριακού εμπορίου ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στις χθεσινές συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Επίτροπο και την DG ENERGY, όχι μόνο δεν παρεμποδίζει τις εισαγωγές και εξαγωγές ρεύματος αλλά ταυτόχρονα παρακρατεί και τα πρόσθετα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών προκειμένου να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος στη λιανική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement