Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πανσέληνος των Λουλουδιών» από την ΠΔΕ και τις «ΣΦή(γ)ΚΕΣ» σε Πάτρα και Πύργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη σύμπραξη της ΑΜΚΕ «ΣΦήγΚΕΣ» διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ» με παρελάσεις και συναυλίες σε Πάτρα και Πύργο. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 27 Μάϊου 2022 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Πάτρας, παρέλαση άνθινου άρματους συνοδεία μελών της ΑΜΚΕ.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: Πλατεία Υψ. Αλωνιών, περιμετρική Σισίνη, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου (ημίωρη στάση) , Γούναρη, Ρ. Φεραίου , Αγίου Νικολάου Μαιζώνος , Πλ. Γεωργίου.
Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία έξω από το Δημοτικό Θέατρο, από τις ομάδες Κρουστών και Χορωδίας των Σφηγκών. Διευθύνουν Αβροκόμη,Ξενογιάννη και Νίκος Φορλίδας.
Το Σάββατο 28 Μάϊου 2022, και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, παρέλαση άνθινου άρματος ακολουθώντας την εξής διαδρομή, Μανωλοπούλου (Διοικητήριο) , Μπιζανίου, 28ης Οκτωβρίου. Μετά το πέρας της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία της πόλης θα ξεκινήσει συναυλία από την ομάδα κρουστών και την χορωδία των Σφηγκών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε: «Στο φετινό και ιδιαίτερα πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια γιορτή αποχαιρετισμού στην Άνοιξη, την εποχή που μας δημιουργεί το συναίσθημα της Αναγέννησης, της Νέας αρχής, το συναίσθημα που όλοι μας αναζητήσαμε μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ σχεδιάστηκε με γνώμονα όχι μόνο της διατήρησης αυτού του συναισθήματος αλλά και την δημιουργία εικόνων και αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν για χρόνια».


Ροή ειδήσεων

Advertisement