Connect with us

Ελλάδα

Σταϊκούρας: Μέσα στο καλοκαίρι η χώρα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Published

on

την οριστική έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας εντός των επόμενων μηνών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή μέσω βιντεοκλήσης καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Παίρνοντας τον λόγο στο νομοσχέδιο για τα κίνητρα συγχωνεύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσίασε αναλυτικά τις εξελίξεις στο δημοσιονομικό επίπεδο και τόνισε πως ήδη αποφασίστηκε στο Eurogroup και στο Ecofin η διατήρηση της δημοσιονομικής ευελιξίας και για το 2023.

«Αναγνωρίστηκε ότι η οικονομία διαθέτει αντοχές και δυναμική»

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, «η ευελιξία αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από δημοσιονομική υπευθυνότητα, ειδικά για μια χώρας χωρίς επενδυτική βαθμίδα. Σε αυτό το περιβάλλον αναγνωρίστηκε ότι η οικονομία διαθέτει αντοχές και δυναμική. Η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ισχυρό ρυθμό μεγέθυνσης το 22’, πολύ υψηλότερο από ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι επενδύσεις βρίσκονται στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξαγωγές έχουν διπλασιαστεί και η ανεργία έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η Ελλάδα επιστρέψει στην κανονικότητα»

Επανέλαβε δε, ότι δρομολογείται η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, προσδιορίζοντας μάλιστα και το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης αυτής. «Δρομολογείται η έξοδος χώρας από καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, σε λίγους μήνες, αυτό το καλοκαίρι. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα επιστρέψει στην κανονικότητα», ήταν τα λόγια του.

Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας ότι παρά την αρνητική συγκυρία με την αύξηση του κόστους δανεισμού, τις γεωπολιτικές εντάσεις, τις πληθωριστικές πιέσεις αλλά και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, η Ελλάδα λαμβάνει συνεχώς ψήφους ψήφο εμπιστοσύνης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement