Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Ήρθαμε για να μείνουμε…»-Τι απαντά η «Εμπορική Ανανέωση» στην επίθεση λάσπης που δέχεται

Δημοσιεύθηκε

στις

Απάντηση στο ερώτημα γιατί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το «Ενωτικό Εμπόριο» αποσύροντας τη στήριξή τους στον πρώην πρόεδρο, Κώστα Ζαφειρόπουλο έδωσαν με ανακοίνωσή τους, τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γ. Ρούπας, Τ. Γουρδούπης και Μ. Παντελής.

Όπως επισημαίνουν «η «Εμπορική Ανανέωση» ήρθε για να μείνει!.. Ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα, η «Εμπορική Ανανέωση» ακολουθεί την δική της αυτόνομη πορεία στο δρόμο για ένα δυνατό και παραγωγικό εμπόριο, ρυθμιστή της τοπικής οικονομίας που θα δίνει διέξοδο στις χιλιάδες των μελών του, παραδοσιακούς και νέους.

Ωστόσο, η πρωτοφανής αυτή απήχηση του συνδυασμού, έχει αρχίσει να ενοχλεί.

Κυρίως, εκείνους που έχουν μάθει να λειτουργούν παρασκηνιακά και εγωκεντρικά, μετατρέποντας μία δημοκρατική και ανοικτή διαδικασία, όπως οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, σε υπόθεση μιας κλειστής ομάδας που έχει ήδη μοιράσει θέσεις και αξιώματα, αδιαφορώντας για την απόφαση των συναδέλφων.

Για πρώτη και τελευταία φορά, τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης»,  Ρούπας Γιάννης (ΡΟΥΠΑΣ hairshops), Παντελής Μιχάλης (Αυtolisi Παντελής) και Γουρδούπης Τάκης (ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ βιομηχανικά) και προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά στον έντιμο και καθαρό τους αγώνα, διευκρινίζουν πως «σκοπός μας δεν ήταν η συγκρότηση ενός νέου συνδυασμού, παρά το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι, μας παρακινούσαν αμέσως μόλις εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας να ασχοληθούμε πιο ενεργά με τον Εμπορικό Σύλλογο. Συνυπογράψαμε το κείμενο στήριξης στο συνδυασμό «Ενωτικό Εμπόριο» πιστεύοντας στις αρχές και στους σκοπούς του, όπως μας περιγράφηκαν. Ωστόσο πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε πως υπάρχει συλλογικό κενό, ενώ την ίδια ώρα, χάθηκε ο προσανατολισμός της μάχης, αφού κάποιοι βλέπουν τις εκλογές ως πεδίο εκδικητικής αντιπαράθεσης»

Ακόμη αναφέρονται σε παρασκηνιακές διεργασίες  που γίνονταν με διανομή αξιωμάτων και ξεκαθαρίζουν ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το όνομα και τη διαδρομή μας για να χτίσει πάνω στα γκρεμίσματα με τα ίδια παλιά υλικά», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όραμα μας με εκατοντάδες συναδέλφους για έναν Εμπορικό Σύλλογο ισχυρό, αυτόνομο και πρωταγωνιστή στην τοπική κοινωνία αι οικονομία, χωρίς στεγανά και διαχωριστικές γραμμές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement