Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Ηλεκτροσόκ» για τον Δήμο-Εκτινάχθηκε το κόστος του δημοτικού φωτισμού μετά την «έκρηξη» των λογαριασμών ρεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

THΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Κατά 81,3% αυξήθηκε το κόστος του δημοτικού φωτισμού το α’ τετράμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που δεν «καίει» μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και τους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα, η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, μόνο για τον δημοτικό φωτισμό αντιστοιχεί μέχρι σήμερα σε 1,2 εκατ. ευρώ περισσότερα, μόνο για τους τέσσερις πρώτους μήνες του χρόνου, ενώ βάσει των υπολογισμών το ετήσιο κόστος από 3,8 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία του Δήμου, τα οποία θα είναι μείον, αφού παρά τις αυξήσεις η δημοτική Αρχή επέλεξε και για το 2022 να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών.

«Είναι αδύνατον ο Δήμος να καταφέρει να καλύψει το επιπρόσθετο αυτό κόστος από ιδίους πόρους. Ο ηλεκτροφωτισμός είναι στα δημοτικά τέλη, τα οποία όπως γνωρίζετε όχι μόνο δεν αυξήσαμε, αλλά απεναντίας μειώσαμε για αρκετές ακόμη, κατηγορίες συμπολιτών μας. Η αύξηση μόνο το α’ τετράμηνο του δημοτικού φωτισμού αγγίζει το 81,3%, ενώ αν συμπεριληφθεί σε αυτό το κόστος, η αύξηση στα καύσιμα, αλλά και στα υλικά που προμηθεύεται ο Δήμος για έργα και επισκευές, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η επιβάρυνση των δημοτικών ταμείων», τόνισε στη «Γ» ο κ. Πλέσσας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να καλύψει το επιπρόσθετο αυτό κόστος με έκτακτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. «Άμεσα οφείλει η κυβέρνηση να λάβει μέτρα καλύπτοντας το επιπρόσθετο αυτό κόστος που η ίδια επέτρεψε να δημιουργηθεί. Δεν μπορεί κι αυτό να μετακυλήσει στις πλάτες των δημοτών, οι οποίοι ήδη είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και τα βασικά είδη για τη διαβίωσή τους», επεσήμανε ο κ. Πλέσσας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement