Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο ίδιο έργο θεατές στο Καραμανδάνειο

Ανεστάλησαν ξαφνικά χθες τα τακτικά χειρουργεία λόγω αναρρωτικής ενός εκ των αναισθησιολόγων – Δόθηκε άμεση λύση από τον ΥΠΕάρχη Γ. Καρβέλη με διπλή μετακίνηση γιατρών

Published

on

Με… διπλή μετακίνηση αναισθησιολόγων λύθηκε άμεσα το πρόβλημα που ανέκυψε ξαφνικά χθες το πρωί και αποτέλεσε αιτία για την αναστολή των τακτικών ιατρείων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη μετακινήθηκε αναισθησιολόγος από το ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Καραμανδάνειο για όσο καιρό απουσιάζει εξαιτίας αναρρωτικής άδειας ο γιατρός – αναισθησιολόγος που είχε αποσπαστεί για να καλύψει το κενό στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας.

Την ίδια ώρα, την κενή θέση στον «Άγιο Ανδρέα» κλήθηκε να καλύψει αναισθησιολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να μην προκληθεί δυσλειτουργία στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας.

Στο Καραμανδάνειο γιατροί και εργαζόμενοι δηλώνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς το Αναισθησιολογικό Τμήμα δεν είναι επανδρωμένο με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και τα προβλήματα είναι ήδη ορατά.

Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και από τις τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων το βάρος σηκώνουν στις πλάτες τους η Συντονίστρια Διευθύντρια, η οποία όμως έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τη συνταξιοδότησή της και αναμένει την έκδοση του ΦΕΚ, και οι δύο αναισθησιολόγοι, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί από τον «Αγ. Ανδρέα» και το ΠΓΝΠ, εφόσον η μόνιμη αναισθησιολόγος που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο υπέβαλε την παραίτησή της και ήδη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του αναισθησιολόγου απορρύθμισε την λειτουργία του Νοσοκομείου, με τον διοικητή του ιδρύματος Παύλο Αθανασόπουλο να αναστέλλει τα χθεσινά τακτικά χειρουργεία εφόσον αδυνατούσε να βγει το πρόγραμμα και της εφημερίας από την μοναδική επιμελήτρια Β΄ Αναισθησιολογίας.

Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε άμεσα τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος με απόφασή του μέσα σε λίγη ώρα, όρισε αναισθησιολόγο και από σήμερα θα βρίσκεται στο πόστο του προκειμένου να γίνουν τα τακτικά χειρουργεία στους μικρούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο Καραμανδάνειο διενεργούνται 1.800 χειρουργεία τακτικά και έκτακτα ετησίως σε μικρούς ασθενείς και εάν υπήρχε μια ακόμα πρόσθετη χειρουργική αίθουσα, θα γίνονταν περισσότερα καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιατρικών περιστατικών της ΝΔ Ελλάδας.

 

Β. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»

Ο γιατρός – χειρουργός του Καραμανδανείου Βασίλης Αλεξόπουλος επισημαίνει στην «Γ» πως «ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση και να προκηρύξει μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων. Δεν μπορεί να φθάνουμε στο σημείο να αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία και να γίνονται μόνο τα επείγοντα, να ταλαιπωρούνται μικροί ασθενείς και οι γονείς τους, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από μακριά και να μην δίνουν λύση στο πρόβλημά τους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης του Νοσοκομείου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για να μην υποβαθμιστεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι η συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

 

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ»

Χθες ο δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Κώστας Πελετίδης σε δήλωσή του με αφορμή τη χθεσινή αναστολή των τακτικών ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων. Τη Δευτέρα, που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, το θέμα πρέπει να είναι ήδη λυμένο. Προγραμματίζουμε άμεσα κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας, ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας!».

 

 

 

 

Τηλεδιάσκεψη Γκάγκα με το  Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου θα θέσουν επί τάπητος στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα την προσεχή Δευτέρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Αν και είχε αρχικά οριστεί συνάντηση δια ζώσης στο Υπουργείο στην Αθήνα, τελικά το Υπουργείο επέλεξε η συνάντηση να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 3:30 το μεσημέρι. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνδεθούν με την Υπουργό από το Δημαρχείο και θα της εκθέσουν τα αιτήματά τους ζητώντας άμεσα λύσεις. Η κα Γκάγκα έχει ήδη διαβεβαιώσει τον κ. Καρβέλη πως η προκήρυξη των αναισθησιολόγων αποκλειστικά για το Καραμανδάνειο θα γίνει άμεσα και όλοι περιμένουν με αγωνία να βγει ο διαγωνισμός για να καλυφθεί το κενό με μόνιμο προσωπικό.

 

 

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement