Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Πελετίδης στο υπό κατασκευή κτήριο για άτομα με αυτισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σήμερα το υπό κατασκευή κτίριο που περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με Αυτισμό, προκειμένου να δει την πορεία των εργασιών. Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς και μηχανικοί του Δήμου. 

Η δομή, θυμίζουμε ότι χτίζεται σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος, είναι διώροφη, με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, προϋπολογισμού 3.497.544 ευρώ. 

Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η σύμβαση του έργου, υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2021 στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Γιώργο Θεμ. Λαδόπουλο Α.Τ.Ε., παρουσία και του Θωμά Γκορίλα, Πρόεδρου του Σωματείου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό  «ΜΙΤΟΣ», που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της συγκεκριμένης δομής. 

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή και με τη συμβολή των αρμόδιων επιστημόνων, έθεσε στόχο την ανάπτυξη στην περιοχή μας, δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικών δομών για την ενήλικη ζωή, όταν η οικογένεια αδυνατεί.

Στον ίδιο χώρο, του Σταθακοπουλείου, κατασκευάστηκε και λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας των «Μαχητών».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement