Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάτη μαμούθ με λεία 135.500 ευρώ

Με παραπλανητικό email οι επιτήδειοι «παγίδευσαν» εταιρεία με υποκατάστημα στην Πάτρα

Published

on

Ποσό – μαμούθ ύψους 135.000 ευρώ αφαίρεσαν από εταιρεία με παράρτημα στην Πάτρα, επιτήδειοι, με το γνωστό «κόλπο» της αποστολής email από δήθεν τραπεζικό κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εταιρεία η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και υποκατάστημα στην Πάτρα και η οποία συναλλάσσεται για τις δραστηριότητές της με Τράπεζες του εξωτερικού, μία εκ των οποίων στην Πολωνία.

Οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος της Πάτρας έλαβαν e mail στις αρχές Απριλίου σύμφωνα με το οποίο για τις υποχρεώσεις τους θα έπρεπε αντί για την Πολωνική Τράπεζα να καταβάλλουν τα χρήματα σε άλλη τράπεζα ξένων συμφερόντων.

Το email όμως αν ήταν απόλυτα πειστικό ήταν παραπλανητικό με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» 135.000 ευρώ. Η πρώτη δόση που καταβλήθηκε αφορούσε το ποσό των 71.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη το ποσό των 64.500 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έμειναν ήσυχοι πως είχαν εξοφλήσει, μέχρι που ενημερώθηκαν από την Τράπεζα πώς δεν ήσαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να μεταβούν στην Ασφάλεια Πατρών για να διερευνηθεί τι είχε συμβεί.

Ο τρόπος δράσης των απατεώνων προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς τα τελευταία χρόνια πολλές επιχειρήσεις έχουν πέσει στην «παγίδα» τους με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement