Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ψητός σολομός με γιαούρτι       

Δημοσιεύθηκε

στις

   

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό φρέσκο σολομό (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού

½ κεσέ γιαούρτι 2%

2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες. Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.


Ροή ειδήσεων

Advertisement