Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Σιγή ιχθύος από τους Ιρανούς – Αγωνία για τους έλληνες ναυτικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση απελευθέρωσης των πληρωμάτων των δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο. Από την Παρασκευή όταν και έγινε το πειρατικό ρεσάλτο στα τάνκερ Delta Poseidon και Prudent Warrior από τους Φρουρούς της Επανάστασης μέχρι το πρωί της Κυριακής δεν έχει σημειωθεί μεγάλη εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιράν.

Οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοι δεν τελούν υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν και παραμένουν πάνω στα πλοία ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και των δύο πλοιοκτήτριων εταιρειών και με τα δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior που καταλήφθηκαν την Παρασκευή από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος… είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε το Σάββατο ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Οι κινήσεις του ΥΠΕΞ

Ροή ειδήσεων

Advertisement