Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ψηφίζουν σήμερα οι ερυθροσταυρίτες

22 υποψήφιοι για 9 θέσεις στο περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ Πάτρας – Αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίκο Οικονομόπουλο και Αντώνη Αυγερινό για την προεδρία της Κεντρικής Διοίκησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις κάλπες προσέρχονται τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων και τού Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ), σήμερα, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στην αίθουσα τού Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας /Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, στην οδό Τριών Ναυάρχων 40.

Την προεδρία της  Κεντρικής Διοίκησης αναμένεται να διεκδικήσουν ο Πατρινός γιατρός-μαιευτήρας, Νίκος Οικονομόπουλος και ο φαρμακοποιός, υποστράτηγος ε.α. και νυν πρόεδρος του ΕΕΣ Αντώνης Αυγερινός.

Για το Περιφερειακό Τμήμα Πατρών τα μέλη του Ε.Ε.Σ. που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι κάτω από 1000, ενώ στις προηγούμενες εκλογές του 2019 είχαν δικαίωμα ψήφου 1426 πιστοποιημένα μέλη.

Για την ανάδειξη του 9μελούς Περιφερειακού Τμήματος, έχουν καταθέσει υποψηφιότητα 22 μέλη του και συγκεκριμένα οι:

Αθανασόπουλος Βαλεντίνος

Βαγενάς Αργύρης

Βαρελάς Νεκτάριος

Βαφειάδης Ιωάννης

Γκορίλας Θωμάς

Γκοτσοπουλου Ειρήνη

Κανελλοπούλου Τάνια

Κοκμοτός Παντελής

Κοσκινάς Νικόλαος

Κουτρουμάνης Βασίλης

Κρότσης Μιχάλης

Λουκοπούλου Παρασκευή

Μάνος Γιάννης

Μιχαλόπουλος Βασίλης

Μπλάνας Φοίβος

Μποϊλες Δημήτρης

Ντζελβέ Βασιλική

Οικονόμου Λίνα

Παπαδοπούλου Νικολίτσα

Παπαχριστόπουλος Γιώργος

Ρόδης Γιώργος

Σκιαδαρέσης Σπύρος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αδαμόπουλος Νικόλαος

Αθανασόπουλος Αναστάσιος

Αλεξόπουλος Ευάγγελος

Αρμόνης Βασίλειος

Ασημακόπουλος Αντώνιος

Αυγερινός Αντώνιος

Αχιλλεόπουλος Πέτρος

Βαληνάκη Χαρατσάρη Χριστίνα

Γιακουμάτου Ευαγγελία

Γιαννακας Παναγιώτης

Γιαννοπούλου Ελένη

Δεμου Ιωάννα

Δημητρόπουλος Λεωνίδας

Δημουλά Μαρία

Διαμαντή Χριστίνα

Δρίτσας Γεώργιος

Δρόσος Χαράλαμπος

Δρυ Ελένη

Θεοδωρίδου Μαρία

Ιωακειμίδου Παλιούρα – Αικατερίνη

Καδηγιαννόπουλος Πασχάλης

Καλαντζάκη Μαρίνα

Κατσαρίδου Ιφιγένεια

Καϋμενάκης Φώτιος

Κοντογιώργος Ευθύμιος

Κουτρουμάνης Βασίλειος

Κουτρούμπας Δημήτριος

Κουτσικος Δημήτριος

Κουυσογεώργος Σεραφείμ

Μαλαδάκης Στέφανος

Μαρκέλλου Σοφία

Μπαρλαγιάννης Ιωάννης

Ντούβα Μαριάνθη

Οικονομόπουλος Νικόλαος

Παναγάκης Ευστράτιος

Πάνου Ευάγγελος

Παπαγεωργίου Βασιλική

Πασχάλη Μαρία – Σελήνη (Μαρσελίνα)

Περιμένη Δέσποινα

Πετμεζάς – Πετιμεζάς Αντώνιος

Πετρόπουλος Ηλίας

Πυργάκης Βλάσιος

Πύρρος Δημήτριος

Σκούμας Γεώργιος

Σταύρου Αποστόλης

Στρατής Ευάγγελος

Τιμπισράνης Μιχαήλ

Τριβλής Αριστόβουλος

Τσάκωνας Αντώνιος

Τσώλης Νικόλαος

Φωστέρη Στυλιανή

 

Μέλη Επιτροπής Δεοντολογίας
Βουρεξάκης Αντώνιος

Δημολίτσα Θεοδώρα

Κικιδοπούλου Σωτήριος – Σεβαστιανός

Κρασαδάκη Πολυξένη (Ξένια)

Λελοβίτση Σοφία

Μπάρα Ευγενία

Παλυβού Ιωάννα

Πλακίδα – Κατσένιου Αριστέα

 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Δάφνη Μαργαρίτα – Καλλιρόη

Κούρτη – Δαλαμάγκα Ειρήνη

Παϊσιος Παναγιώτης

Σταμάτη Ελένη – Ευαγγελία

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκτός κινδύνου το 4 μηνών βρέφος

Παρουσίασε σπάνιας μορφής αρρυθμίας και μεταφέρθηκε τη νύχτα της Τετάρτης στο ΠΓΝΠ, τι λένε στην «Γ» ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής -Νεογνολογίας Αναστασία Βαρβαρήγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτός κινδύνου το 4 μηνών βρέφος που εισήχθη προχθές εσπευσμένα με σπάνια αρρυθμία στο ΠΓΝΠ ανατάχθηκε και βγήκε χθες το μεσημέρι από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών και καθότι διέφυγε του κινδύνου και η κατάστασή του εκτιμάται πολύ καλή μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύεται.

Πραγματική μάχη ζωής έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης για να σώσει το βρέφος που παρουσίαζε σπάνια μορφής αρρυθμία. Στο ερώτημα της «Γ» κατάθεσης περισσοτέρων στοιχείων για το περιστατικό στον θεράποντα γιατρό του Διευθυντή της ΜΕΘ Εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, ο κ Ηλιάδης ανέφερε « το βρέφος εισήχθη στα Επείγοντα με σπάνια μορφής αρρυθμία. Η φαρμακευτική αγωγή δεν απέδωσε οπότε προχωρήσαμε σε ανάταξη με ηλεκτροσόκ μέθοδο που δεν είναι συνήθης για βρέφη. Η μέθοδος απέδωσε, το ζητούμενο αποτέλεσμα και το βρέφος εξήλθε της ΜΕΘ Παίδων και μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύεται και θα διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να μεταφερθεί στη συνέχεια σε Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα».

Εισήχθη και άλλο βρέφος με πυρετό και σπασμούς

Πολύ καλή εκτιμάται η κατάσταση του βρέφους που εισήχθη στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ με πυρετό και σπασμούς το οποίο παρουσιάζει συνεχή βελτίωση μετά την έγκαιρη και απολύτως ενδεδειγμένη νοσηλεία που του παρασχέθηκε στην Παιδιατρική Κλινική σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής -Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αναστασία Βαρβαρήγου «Είχαμε όντως εισαγωγή βρέφους με πυρετό και σπασμούς το οποίο βρίσκεται τώρα σε πολύ καλή κατάσταση παρουσιάζοντας συνεχή βελτίωση μετά την ενδεδειγμένη νοσηλεία που του παρασχέθηκε» δηλώνει στην «Γ» η κ. Βαρβαρήγου.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι το 4 μηνών αγοράκι που διακομίστηκε εκτάκτως μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσωπο όλων όσων συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο για να φθάσει εγκαίρως στα χέρια των γιατρών.

Της Τέτας Γιαννάρου

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προς παραχώρηση ο Άραξος

Περιλαμβάνεται στο «πακέτο» των 22 περιφερειακών αεροδρομίων που θα προκηρυχθεί από το Υπερταμείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς παραχώρηση οδεύει το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, συμπεριλαμβανόμενο στο «πακέτο» των 22 περιφερειακών αεροδρομίων που βρίσκονται ακόμα υπό κρατικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το επιχειρησιακό σχέδιο 2022-2024, τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, θα προκηρυχθούν ως “πακέτο” με την περίοδο παραχώρησης να εκτιμάται σε 30 – 40 έτη.

Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι τα ακόλουθα: Άραξος, Χίος, Αλεξανδρούπολη, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ… ΤΑ ΑΛΛΑ

Σημειώνεται ότι η υπόθεση παραχώρησης των κρατικών αεροδρομίων είναι παλιά, αλλά μέχρι τώρα δεν τελεσφόρησε και δεν προχώρησε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από τους πιο σοβαρούς είναι πως η «εξίσωση» αξιοποίησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων είναι δύσκολη, καθώς πολλά από τα εν λόγω αεροδρόμια δεν διαθέτουν την κίνηση και τις αεροπορικές συνδέσεις που θα τα καθιστούσαν ελκυστικά για ιδιώτες επενδυτές. Όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα αεροδρόμια αυτά παρουσιάζουν ανομοιογενή χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την επιβατική και τη διεθνή κίνηση, τις προοπτικές ανάπτυξης, τις υποδομές και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων, αλλά και τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές ανάγκες.

Μοναδική εξαίρεση είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο ξεχώρισε από το υπόλοιπο «πακέτο» αφενός γιατί βρίσκεται στην κορυφή της κίνησης – το 2019 εξυπηρέτησε περισσότερους από 330.000 επιβάτες- και αφετέρου γιατί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του έχει επιδείξει ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Ως γνωστόν, ο ομώνυμος όμιλος έχει ταυτίσει την επιχειρηματική πορεία του µε την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, την οποία έχει αναδείξει σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό χάρη στις υποδομές και τις υπηρεσίες στο «Costa Navarino». Στο αεροδρόμιο θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του (επέκταση κτηρίου και αεροσταθμού κατά 2.500 τ.μ., επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 32.000 τ.μ., αναβάθμιση διαδρόμου και τροχοδρόμου κ.ά.), αρχής γενομένης από απαλλοτριώσεις, με το υπουργείο Υποδομών να έχει υπολογίσει τις δαπάνες αυτές από 60 έως 80 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σφροδρή χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Βροντές άκουγαν οι Πατρινοί χθες τα ξημερώματα, όμως η Πάτρα δεν επλήγη από κάποια κακοκαιρία. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και σε άλλες γειτονικές περιοχές, όπως η Αιτωλοακαρνανία. Μάλιστα, στο Αγρίνιο υπήρξε σφοδρή χαλαζόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες. Το χαλάζι που έπεφτε δε, είχε το μέγεθος… καρυδιού!

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα