Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναβρασμός στο Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν γιατροί, εργαζόμενοι και φορείς από την Παρασκευή εάν το Υπουργείο Υγείας δεν προκηρύξει άμεσα και τις τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων του Καραμανδανείου.

Αυτό διεμήνυσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στο γραφείο Διευθυντών Παιδιατρικής ( Παλαιό κυλικείο -δεύτερος όροφος), κάνοντας λόγο για «την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αναισθησιολογικό Τμήμα, ο χειρουργικός τομέας και κατ’ επέκταση το σύνολο του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας». Θα παραβρεθούν συνάδελφοι παιδοχειρουργοί και παιδο-αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου, καθώς και αναισθησιολόγοι από τον Άγιο Ανδρέα για να ενημερώσουν από πρώτο χέρι τους πολίτες. Όπως ανέφεραν, «οι εναπομείναντες δύο αναισθησιολόγοι, οι οποίοι είναι με εντέλλεσθε μετακινημένοι από το ΠΓΝΠ και ΓΝ Αγ. Ανδρέα υπό την πίεση των άθλιων συνθηκών εργασίας, με 15 εφημερίες τον μήνα, αλλά κυρίως της μη ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων για τους παιδιατρικούς ασθενείς εξωθούνται σε παραίτηση. Η συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος συνταξιοδοτείται σε λίγες μέρες. Θυμίζουμε ότι δύο παιδο-αναισθησιολόγοι συνταξιοδοτήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 και η μοναδική μόνιμη επιμελήτρια Β’ αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν λίγες εβδομάδες. Με τις επιλογές διαχείρισης της κατάστασης από τον κο Καρβέλη προσωπικά το αμέσως επόμενο διάστημα δεν θα υπάρχει κανένας αναισθησιολόγος στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Πρακτικά και οι τέσσερις οργανικές θέσεις του Αναισθησιολογικού μένουν κενές. Το τμήμα είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Σε λίγες μέρες δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ούτε τα έκτακτα χειρουργεία. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπ.Υγείας και της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ τίθενται πλέον σε πραγματικό κίνδυνο η υγεία και η ζωή χιλιάδων παιδιών. Απαιτούμε, έστω την ύστατη στιγμή, στην αυριανή συνάντησή της με το Δ.Σ του Καραμανδανείου, η κα Γκάγκα να δώσει άμεση λύση και να δεσμευτεί ρητά για την άμεση κατεπείγουσα προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων του Αναισθησιολογικού μέχρι τέλος της εβδομάδας, σε ξεχωριστή προκήρυξη».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας: Επαφές στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο – Σημαντική ενίσχυση για την Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 ο Προέδρος Τσίτσικας Χαράλαμπος, ο Αντιπρόεδρος Κόρδας Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας Μπαλάσης Γεώργιος μετέβησαν στην Αθήνα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας και στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με κύριο σκοπό την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει τα εξής: “Στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γερακαράκο Γρηγόριο. Στο Υπουργείο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ και με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Σωτηρόπουλο Γεώργιο, ενώ στο Αρχηγείο με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγο Γκαρίλα Ελευθέριο, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο Σκλάβο Σπυρίδωνα και με τον Πατρινό Κλαδάρχη Τάξης του Αρχηγείου,
Υποστράτηγο Μιχαλόπουλο Γεώργιο.
Σε όλους έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την κατάσταση από πλευράς Αστυνομικού προσωπικού που υπάρχει στην Αχαΐα, ειδικά με τα από τις δεκάδες αποστρατείες των τελευταίων χρόνων, τις μειωμένες μεταθέσεις αλλά και την ίδρυση νέων υπηρεσιών στην περιοχή.
Παράλληλα ζητήθηκε να εφαρμοστεί η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου υποσχέθηκε σημαντική ενίσχυση με προσωπικό. Την επομένη ημέρα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 συγκροτήθηκε το αρμόδιο για τον προσδιορισμό των φετινών μεταθέσεων ανά την επικράτεια Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου, το οποίο θα εξέδωσε τον αριθμό θέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις με μόρια ανά
Διεύθυνση Αστυνομίας. Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αποφασίστηκε να μετατεθούν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα.
Αυτή η ενίσχυση ανταποκρίνεται στην δέσμευση του κ. Υπουργού και αποτελεί μια ανάσα από πλευράς προσωπικού για την περιοχή μας. Σίγουρα όμως πρέπει η ενισχύσεις αυτού του μεγέθους να είναι επαναλαμβανόμενες, τόσο κατά την περίοδο των τακτικών όσο και σε αυτή των έκτακτων μεταθέσεων, ώστε να καλύπτονται τα κενά που δημιουργούνται, κυρίως από τις αποστρατείες, αλλά κυρίως να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής
της Αχαΐας”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πτώση F-4: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη του μοιραίου Phantom

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το Patrisnews, από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Πτώση F-4: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη του μοιραίου Phantom

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγρίνιο: Απείλησε με κατσαβίδι δημοτική υπάλληλο και συνελήφθη

Δημοσιεύθηκε

στις

Για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση συνελήφθη ένας 46χρονος στο Αγρίνιο.

H σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης (31/1) όταν ο 46χρονος φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε με τη χρήση κατσαβιδιού, δημοτική υπάλληλο.

Το περιστατικό συνέβη μάλιστα στην κεντρική πλατεία χωρίς προφανή αφορμή, σύμφωνα με το agrinionews.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα