Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος στη “Γ”:« Θα τα καταφέρουμε με τον κορωνοϊό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Διάλειμμα -ανάπαυλα οι καλοκαιρινοί μήνες, πλην όμως το Φθινόπωρο επανερχόμαστε στην «οικεία» καθημερινότητα υπό το κράτος της πανδημίας; Με αφορμή τις ανακοινώσεις περί αναμνηστικής/ ενισχυτικής 5ης δόσης για τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών, η «Γ» υπέβαλε ερώτημα στον Καθηγητή Παθολογίας/ Λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπο Γώγο,

-Έχει τεθεί στην Επιτροπή θέμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και με 5η δόση το Φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι το υπάρχον εμβόλιο δεν είναι επικαιροποιημένο ώστε να αντιμετωπίζει τις παραλλαγές, ή αναμένεται άμεσα το νέο εμβόλιο που θα τις καλύπτει και πόσο βοηθά η χρήση αντιϊκών και νέων μονοκλωνικών;

Παράλληλα ετέθη ερώτημα στον κ. Γώγο με βάση δημοσιοποιημένες απόψεις που στηρίζονται στον προβληματισμό και την επιφυλακή των Φορέων δημόσιας υγείας ECDC, CDC, ΠΟΥ και ΕΟΔΥ

-Υπάρχει και ποιος είναι ο κίνδυνος η ευλογιά των πιθήκων να γίνει ενδημική νόσος και στον Δυτικό κόσμο;

«Δεν έχουμε δεδομένα για 5η δόση. Σημαντικό εργαλείο αντιϊκά/μονοκλωνικά.»

Στην έλλειψη δεδομένων που να στηρίζουν την άποψη περί αναγκαιότητας 5ης δόσης στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και παράλληλα στην απουσία κάθε συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, εστιάζει την απάντηση του ο Καθηγητής Παθολογίας/ Λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς τη αντιμετώπιση της πανδημίας με πρόταγμα τα αντιϊκά και τα μονοκλωνικά που τα θεωρεί σημαντικά εργαλεία. «Δεν έχει τεθεί θέμα για την χρησιμότητα ή όχι μιας 5ης δόσης. Δεν έχουμε δεδομένα που να στηρίζουν αυτή την άποψη ούτε έχει υπάρξει συζήτηση για να ληφθεί η όποια απόφαση. Παραμένει μείζον ζητούμενο ένα νέο εμβόλιο που θα καλύπτει την Όμικρον και τις μεταλλάξεις της και παράλληλα θα μας παρέχει μεγάλο διάστημα ανοσίας» Όσον αφορά τον επικείμενο χειμώνα και το δέον γενέσθαι ο Καθηγητής Γώγος επισημαίνει « Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο αντιμετώπισης της νόσου covid-19. Τι θέλω πω; Το υπάρχον εμβόλιο και οι αναμνηστικές δόσεις εξασφαλίζουν την ηπιότερη νόσηση από την Όμικρον και τις παραλλαγές της. Επιπρόσθετα έχουμε δύο πολύ σημαντικά εργαλεία που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους. Συγκεκριμένα τα αντιϊκά δρουν στην πρωτεάση του ιού η οποία παραμένει σταθερή στις παραλλαγές του κορωνοϊού και δεν επηρεάζεται από τις επικίνδυνες μεταλλάξεις και αυτό είναι μια πολύ αισιόδοξη προοπτική. Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει, πως τα νέα μονοκλωνικά αποτελούν ευεργετικό σύμμαχο για τους ανοσοκαταδσταλμένους και ΄σε όποιους ασθενείς για κάποιους λόγους δεν αναπτύσσουν αντισώματα με τον εμβολιασμό.

«Η νόσος της ευλογιάς των πιθήκων αντιμετωπίζεται»

Στην ύπαρξη εμβολίων της ευλογιάς που καλύπτουν στο 85% και την ευλογιά των πιθήκων, σε νέα υπό κατασκευή εμβόλια και στην περιορισμένη μεταδοτικότητα και διασπορά που μειώνουν τον κίνδυνο να γίνει ενδημική νόσος για όλον τον Δυτικό κόσμο ο Καθηγητής Γώγος εμφανίζεται καθησυχαστικός επί του συγκεκριμένου θέματος « Αυτή τη στιγμή έχουμε σειρές κρουσμάτων σε διάφορες χώρες με την νόσο της ευλογιάς των πιθήκων. Η νόσος φαίνεται ότι είχε κάνει την εμφάνισή της αλλά λόγω covid-19 δεν υπήρχε διάσταση. Η ύπαρξη εμβολίων της ευλογιάς που καλύπτουν στο 85% και την ευλογιά των πιθήκων, τα νέα υπό κατασκευή εμβόλια αμιγώς για την συγκεκριμένη νόσο και τα αντιϊκά που ήδη δοκιμάζονται είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες ελέγχου της νόσου. Στην Αφρική η νόσος είναι πράγματι ενδημική και αντιμετωπίζεται. Είναι πολύ πρόωρο να μπαίνουμε στην διαδικασία προγνώσεων του αν η νόσος θα γίνει ενδημική στην Ε.Ε. Θεωρώ ότι η χαμηλή σχετικά μεταδοτικότητα, τα εμβόλια και το φαρμακευτικό οπλοστάσιο θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο».

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοινό μέτωπο για το «409»-Την αναστολή της προκήρυξης για την εκμίσθωση του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου ζητούν οι φορείς της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συνεννόησης και ομοφωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, η σύσκεψη φορέων και σωματείων, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για τις εγκαταστάσεις του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ομόφωνα κατέληξαν οι συμμετέχοντες (Σωματείο υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΚΕΤΧ, ΕΙΝΑ Αχαΐας, Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια», Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέα» και «Καραμανδάνειο»), ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, είναι η αναστολή της προκήρυξης, έτσι ώστε το «409» να παραμείνει δημόσιο, στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας, για να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος θα συντονίσει το σύνολο των φορέων, ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Στην συνέχεια, θα διαμορφωθεί πρόταση κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της πόλης μας, με αξιοποίηση του «409», αλλά και του «Νοσημάτων Θώρακος», που θα διεκδικηθεί από την κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Βίβιαν Σαμούρη.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

H πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου στην παρέμβασή της εστίασε στους εξής πυλώνες: 1. Να υπάρξει αίτημα αναστολής του διαγωνισμού

  1. Να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του κτιρίου 3. Να παραμείνει στο χώρο της υγείας 4. Να αναζητηθούν τυχόν δωρεές ή πόροι από το ταμείο ανάκαμψης. 5. Να εξασφαλισθεί η στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. 6. Το εγχείρημα απαιτεί αγαστή συνεργασία πολλών φορέων για την υλοποίηση του.

Κλείνοντας τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να τεθούν σε σωστές βάσεις, το πλαίσιο και η μελέτη των ανεκπλήρωτων υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πάτρα-Άφησε 20.000 ευρώ στον κάδο για να γλιτώσει τη φυλακή ο εγγονός της!

Δημοσιεύθηκε

στις

Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες, οι οποίοι με το κόλπο της εμπλοκής συγγενικών προσώπων σε τροχαία εξαπατούν ηλικιωμένους θησαυρίζοντας.

Χθές το πρωί, άγνωστος επικοινώνησε με 85χρονη στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου και της είπε πως ο εγγονός της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και κινδυνεύει να πάει στη φυλακή.

Ο αδίστακτος απατεώνας ζήτησε από την ηλικιωμένη να του δώσει χρήματα για να γλιτώσει το εγγόνι της.
«Ο εγγονός σου σκότωσε ένα Αλβανάκι στην Πάτρα και για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να μας δώσεις 20.000 ευρώ…» είπε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο άγνωστος δράστης προκαλώντας ταραχή στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η ίδια θορυβήθηκε και τους είπε πως δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά έπρεπε να πάει να τα «σηκώσει» από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Έτσι και έκανε. Πήγε στην τράπεζα χωρίς να πει τίποτα σε κανένα συγγενικό της πρόσωπο, έκανε ανάληψη των 20.000 ευρώ και ύστερα καθ’ υπόδειξη του δράστη τα άφησε στον κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Λεμεσού και Κιλκίς στην Πάτρα.

Ο απατεώνας και οι συνεργοί του έτριβαν τα χέρια τους, ενώ η 85χρονη όταν αντελήφθη πως έπεσε θύμα απατεώνων ταράχτηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Πάντως, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους ηλικιωμένους κυρίως να μην δίνουν χρήματα σε αγνώστους και εάν δεχθούν αντίστοιχα τηλεφωνήματα να επικοινωνήσουν με τα συγγενικά τους πρόσωπα ή με την Αστυνομία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νεα εποχή για την «Καλλιμάνης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα εποχή ανάπτυξης όπου ουσιαστικά επανασυστήνεται στην αγορά μέσα από επενδύσεις και νέα προϊόντα, έχει εισέλθει και επίσημα η βιομηχανία παραγωγής αλλιευμάτων, Καλλιμάνης, μετά την εξαγορά της από την Τουρκική Dardanel.

Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται τόσο σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και στην παραγωγή νέων προϊόντων.
Το κυρίαρχο μήνυμα της νέας σελίδας της επιχειρηματικής ιστορίας που γράφει η Καλλιμάνης μπορεί να αποτυπωθεί με την παρακάτω φράση: “Από το Αίγιο στην Ευρώπη – η νέα εποχή στην εταιρεία Καλλιμάνη επεκτείνει την παραγωγή ψαριών και θαλασσινών στην Ελλάδα”.

Τα προϊόντα που θα δούμε να φιλοξενούνται προσεχώς στην κατάψυξη κάθε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, θα εστιάζουν στον συνδυασμό της ελληνικής γευστικής σοφίας με την μεσογειακή διατροφή. Κύριο μέλημα της Καλλιμάνης είναι να συστήσει τα προϊόντα της σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές και να ‘χτίσει’ μία ισχυρή επιχειρηματική και διεθνώς αναγνωρίσιμη οντότητα, ‘σερβίροντας’ υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η επιχείρηση που έχει έδρα το Αίγιο, προβαίνει στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εργοστασίου της, ενώ προχωράει και στην προσθήκη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινήσεων που υλοποιεί η Καλλιμάνης, παρουσίασε και τις νέες συσκευασίες για ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της, συστήνοντας την ανανεωμένη εταιρική της ταυτότητα. Η νέα ‘εικόνα’ συνδέει το σήμερα με την ιστορία και την εξειδίκευσή της στον τομέα των κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 65 χρόνια.

Στον σχεδιασμό της Καλλιμάνης είναι εκτός των άλλων να εμπλουτίσει όλες τις κατηγορίες των προϊόντων της με νέους κωδικούς, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία.

Η εταιρεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παραγωγική και βιομηχανική δραστηριότητα του Αιγίου. Ενισχύει την τοπική οικονομία και το εγχώριο ΑΕΠ, ενώ οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η Καλλιμάνης αυτή τη στιγμή διατηρεί 2 υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στο Αίγιο και ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων της θάλασσας, όπως είναι τα φυσικά και παναρισμένα αλιεύματα καθώς και τα ημιέτοιμα γεύματα με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα οποία απευθύνονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και στην εγχώρια αγορά του HoReCa. Αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στον κλάδο της στην ελληνική αγορά, προσβλέποντας ταυτόχρονα να πετύχει την ισχυροποίηση της μάρκας της και στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα