Connect with us

Ελλάδα

Γιατί ναυάγησε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Αθήνα

Published

on

Κανονικά σήμερα αναμενόταν να επισκεφθεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιζρογιάν, ωστόσο το ταξίδι του στην Ελλάδα αναβλήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας». Πληροφορίες ωστόσο από διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως εκτός από τον επικαλούμενο φόρτο εργασίας, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά από απαιτήσεις που προβλήθηκαν εκ μέρους της ευρασιατικής χώρας.

Ο κ. Μιζρογιάν, εκτός από τον ομόλογό του Νίκο Δένδιαήθελε επίσης να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, παρά το γεγονός ότι είθισται οι υπουργοί να βγαίνουν μονάχα ομολόγους τους και τον εκάστοτε πολιτειακό παράγοντα να τον συναντά ο αντίστοιχος πολιτειακός παράγοντας της άλλης χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας είχε υποβάλλει όπως μαθαίνουμε και ένα ακόμη αίτημα. Ήθελε να μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια, ενώ η αρμενική πλευρά επιθυμούσε και την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας που είχε συνομολογηθεί πριν από πολλά χρόνια. Οι αρνήσεις σε όλα τα αιτήματα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πέραν της συνάντησης εάν επιθυμούσε με τον κ. Δένδια, οδήγησαν σε ναυάγιο την επίσκεψη, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι ενοχλημένη από τη στάση που τηρήθηκε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement