Connect with us

Ελλάδα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τις 900 μονάδες «πολιορκεί» ο Γενικός Δείκτης

Published

on

Τις αντιστάσεις των 900 μονάδων προσπαθεί να διασπάσει -για πρώτη φορά από τις 4 Μαΐου- το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να εστιάζουν κατά κύριο λόγο στις τράπεζες, και ιδίως στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Τα εταιρικά αποτελέσματα, επίσης, συνεχίζουν να προσφέρουν ευκαιρίες επανατοποθέτησης στους επενδυτές, οι οποίοι επιχειρούν να ανακτήσουν τις απώλειες των τελευταίων εβδομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 0,85% και διαμορφώνεται στις 898,96 μονάδες, κερδίζοντας 7,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε έξι μονάδες (από 895,26 έως 901,17 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λεωφόρος Αθηνών, όπως φαίνεται από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, συνεχίζει την προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη μεγάλη πτώση του Μαΐου, με το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων να αποτελεί τον βασικό στόχο των επενδυτών. Η αγορά ήδη «μετράει» τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ σήμερα βαδίζει ολοταχώς προς την 5η συνεχόμενη.

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, αποτελούν το κύριο καύσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να επανατοποθετούνται, χάρη και στις πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις. Άλλωστε, πολλές εισηγμένες διαπραγματεύονται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των πραγματικών τους αποτιμήσεων, κάτι που γεννάει ευκαιρίες για σημαντικά κέρδη.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται στις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Mytilineos, οι οποίες μετά το τέλος της αυριανής συνεδρίασης (31/5) θα ενταχθούν στον βασικό δείκτη του MSCI Greece (εκεί ήδη βρίσκονται οι Eurobank, OTE, ΟΠΑΠ, Jumbo, Alpha Bank, ΔΕΗ). Επομένως, οι αναλυτές περιμένουν πολύ υψηλό όγκο, ο οποίος δεν αποκλείεται να διαχυθεί και σε άλλα blue chips.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε και τους ελλοχεύοντες κινδύνους. Η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, τα προβλήματα στα logistics και το μεγάλο ενεργειακό κόστος συνθέτουν ένα αρνητικό περιβάλλον. Κι αυτό, παρά την ανθεκτικότητα που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν οι ελληνικές εισηγμένες.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται άνω του κινητού μέσου όρου των τελευταίων 200 ημερών (886 μονάδες), έχοντας ως βασικές στηρίξεις τις 880 και 850 μονάδες. Οι επόμενες αντιστάσεις, δε, συναντώνται στις 900 και 920 μονάδες.

Πηγή: newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement