Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βολές» για απευθείας αναθέσεις-Στο στόχαστρο ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρή κριτική για απευθείας αναθέσεις τόσο από τον Κοινωνικό Οργανισμό, όσο και τον Πολιτιστικό δέχεται η δημοτική Αρχή της Πάτρας από τις παρατάξεις Ρώρου και Νικολόπουλου.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ώρα Πατρών» η δημοτική Αρχή προχώρησε σε μία άνευ όρων απευθείας ανάθεση μεγάλων διαστάσεων που αφορά τον Κοινωνικό Οργανισμό. Όπως αναφέρει η παράταξη «τον Αύγουστο του 2021 έγινε διεθνής διαγωνισμός για τις ανάγκες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ των προσωρινών αναδόχων στα είδη παντοπωλείου συμπεριλαμβάνονταν και  Πατρινή επιχείρηση super-market με προσφερόμενη τιμή 1.240.364,36€. Επειδή έγινε προσφυγή ο Κοινωνικός οργανισμός έως την εκδίκαση και την τελική απόφαση οφείλει να προμηθευτεί τρόφιμα για τις ανάγκες του. Ένας σωστός νοικοκύρης ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ προφανώς κάνει έρευνα αγοράς για να  προμηθευτεί τα προϊόντα. Φυσικά επιδιώκει τις καλύτερες δυνατές τιμές που είχε δεδομένες από τον διαγωνισμό. Θα έπρεπε λοιπόν να ανατρέξει στους προμηθευτές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά και σε άλλους.  Είχε τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης (από το Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Απρίλιο του 2022) που τελικά προσέφυγε σε απευθείας ανάθεση (τέσσερις μήνες). Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κ. Τουλγαρίδης από όσο γνωρίζουμε, δεν απευθύνθηκε  στον προσωρινό μειοδότη τοπικών συμφερόντων super market, αλλά αντιθέτως στην εταιρεία από το Αίγιο με απευθείας ανάθεση με τιμές έως 120% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ από αυτές που είχε προσφέρει στο διαγωνισμό ο προσωρινός μειοδότης. Το επιχείρημα του κ Τουλγαρίδη ότι οι τιμές ήταν “στα πλαίσια του παρατηρητηρίου τιμών που εκδίδει το Υπουργείο και το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας” δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι.

Επειδή η ΖΗΜΙΑ είναι μεγάλη, επειδή ο Δήμος και ο ΚΟΔΗΠ ζημιώνεται εξαιτίας σας χιλιάδες ευρώ καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα για συζήτηση σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ως μοναδικό θέμα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement