Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλείνουν την Εθνική-Έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας για τις κορύνες στην Πατρών- Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί επί της Πατρών- Πύργου συνδιοργανώνουν αύριο Τετάρτη 1η Ιουνίου  στις 5 μ.μ. η Τοπική Κοινότητα Καραιΐκων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στην έκτακτη συνέλευση των κατοίκων, οι οποίοι στο κάλεσμά τους αναφέρουν «ζητάμε για τα παιδιά μας δρόμους ασφαλείς… Όχι τον αποκλεισμό μας από αυτούς… Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της Πατρών Πύργου όλους τους κάτοικους του Γομοστού αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 17:00, με σκοπό να συζητήσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα που προκαλούν τα έργα σήμανσης στην Εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Το έργο προκαλεί διχοτόμηση κάποιων χωριών, και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων των συνοικισμών με εξαναγκασμό σε επιπλέον μετακινήσεις και περισσότερους κινδύνους».

Την κινητοποίηση στηρίζει και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτη Κουνάβη «το έργο που αφορά την βελτίωση της παλιάς εθνικής οδού Πάτρα Πύργος, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων των συνοικισμών με εξαναγκασμό σε επιπλέον μετακινήσεις και περισσότερους κινδύνους. Το οδικό τείχος που στήνεται, αποκόβει τους κατοίκους από την έδρα του δήμου και την δυνατότητα της εύκολης μετακίνησης από συνοικισμό σε συνοικισμό, αφού προβλέπει  μοναδικούς κόμβους της κάτω Αχαΐας των Σαγεΐκων, στο Λάππα  και τη νέα Μανωλάδα για τον Νόμο μας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ήδη συντονίζουν τις ενέργειές τους και μετά από κάλεσμα του  εκπολιτιστικού συλλόγου Γομοστού, προχωρούν σε κοινό βηματισμό με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και άλλους τοπικούς φορείς. Έτσι, θα γίνει συνάντηση και διαμαρτυρία, την Τέταρτη 1 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στα βενζινάδικα του Γομοστού  και συμβολικό κλείσιμο της Πατρών Πύργου, με αίτημα  την λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται».

Ροή ειδήσεων

Advertisement