Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σφοδρές αντιδράσεις για την πρόθεση της ΚΕΔΗΠ να κάνει πανελλήνιο διαγωνισμό για τα καρναβαλικά άρματα-Στέρεψαν από ιδέες;

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, η πόλη που «γέννησε» έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς και που χρόνια άνοιγε δρόμους δημιουργίας και ευρηματικότητας, ξαφνικά στέρεψε από ιδέες!

Διαφορετικά πως αλλιώς να ερμηνευθεί η πρόθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» να ανατεθεί πανελλήνιος διαγωνισμός για τον σχεδιασμό καρναβαλικών αρμάτων για το Καρναβάλι του 2023;

Το θέμα – όχι ένα, αλλά τέσσερα- (1.Εγκριση Πανελλήνιου Διαγωνισμού για σχεδίαση Καρναβαλικών αρμάτων  του Π.Κ. 2023, 2. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την απονομή βραβείου του Πανελλήνιου  Διαγωνισμού για σχεδίαση Καρναβαλικών αρμάτων του Π.Κ.2023, 3. Έγκριση Συγκρότησης Κριτικής Επιτροπής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για σχεδίαση Καρναβαλικών αρμάτων του Π.Κ. 2023, 4. Έγκριση όρων αναλυτικής προκήρυξης Διενέργειας Πανελλήνιου Διαγωνισμού για σχεδίαση Καρναβαλικών αρμάτων του Π.Κ. 2023) θα απασχολήσει τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ που έχει προγραμματιστεί για τις 3.30 το μεσημέρι με εισηγήτρια την πρόεδρο, Ήρα Κουρή.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της πρόσκλησης και τα θέματα που θα συζητηθούν, υπήρξε μπαράζ ηχηρών αντιδράσεων, καθώς αρκετοί καρναβαλιστές αναρωτιούνταν για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, από τη στιγμή που η Πάτρα διαθέτει όχι μόνο αξιόλογους επαγγελματίες σχεδιαστές και τεχνίτες καρναβαλικών αρμάτων, αλλά και ερασιτέχνες- εθελοντές, όπως είναι η συντριπτική πλειονότητα των πληρωμάτων που κάθε χρόνο παρουσιάζουν εξαιρετικά άρματα που προκαλούν πανελλαδικά, κι όχι μόνο, αίσθηση.

«ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Όπως σχολίαζε χθες καρναβαλιστής «είναι δυνατόν να έχουμε στην πόλη μας ένα εργαστήριο που διαθέτει έμπειρο προσωπικό και θα μπορούσε να εξάγει τεχνογνωσία να υποβαθμίζουμε το θεσμό με τέτοιες αποφάσεις; Είναι δυνατόν να ζητάμε ιδέες απ’ αλλού, όταν τις έχουμε μέσα στα πόδια μας; Μην επιχειρήσουν να το παρουσιάσουν ως προσπάθεια εξωστρέφειας και ανοίγματος, γιατί όλοι γελάνε, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως κάτι τέτοιο θα πάει το Καρναβάλι πολύ πίσω. Κι όχι δεν δηλώνουμε παντογνώστες, όμως περιμέναμε η ΚΕΔΗΠ να είχε την ευθιξία να συζητήσει με τους καρναβαλιστές, να αντλήσει ιδέες που ήδη έχουμε καταθέσει και μετά να αναζητήσει προτάσεις από άλλες περιοχές».

Θ.ΚΟΥΣΤΑΣ: ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ»

Για προσβολή κάνει λόγο και ο Θανάσης Κούστας, γνωστός καρναβαλιστής της Πάτρας και μέλος των «Στρατηγών». Όπως λέει «πρόκειται για απαξίωση του Πατρινού Καρναβαλιού που συνεχίζεται με άγνωστη στόχευση και προσανατολισμό.

Αποτελεί προσβολή για την ιστορία της πόλης και τους ανθρώπους που την συγκροτούν, που μια πόλη που βρίσκεται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης όσον αφορά το Καρναβάλι της, απαξιώνει τους συντελεστές της και ζητά από άλλους να σχεδιάσουν το Καρναβάλι της.

Αποτελεί προσβολή για τον Μέγα… Βρυώνη και τα έμπειρα στελέχη του Καρναβαλικού συνεργείου, τον Λαλιώτη, τον Σταθόπουλο, τον Ρουντο, τον Γκουρνελο και τόσους άλλους. Η λύση είναι μία να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία και να κάνουν το Καρναβαλικό Συνεργείο πρότυπο σχολείο εκπαίδευσης νέων στελεχών και επαγγελματιών- καλλιτεχνών. Να το υποστηρίξουν με εξοπλισμό και μεθόδους marketing και να γίνει εργοστάσιο παραγωγής με πελάτες σε όλη την Ευρώπη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement