Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 16χρονη τρόφιμος διαγνώστηκε με σύφιλη- Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε απομόνωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στην Πάτρα μετά τον εντοπισμό σύφιλης σε ανήλικη που ζει σε προνοιακό ίδρυμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 16χρονη τρόφιμη, η οποία κατά διαστήματα “το σκάει” από το ίδρυμα  με αποτέλεσμα να κινητοποιεί τη διοίκηση και την Αστυνομία για τον εντοπισμό της. Me εντολή της διοίκησης του ιδρύματος το 16χρονο κορίτσι υποβλήθηκε σε εξετάσεις πριν επιστέφει στο ίδρυμα καθώς το είχε σκάσει ξανά τις προηγούμενες ημέρες και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σύφιλη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε απομόνωση προκειμένου να μη μεταδώσει την ασθένεια και λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία.

Τι είναι η σύφιλη

Η Σύφιλη είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε λοίμωξη από την ωχρά σπειροχαίτη. Είναι χρόνια ασθένεια που μπορεί να προσβάλλει όλα τα όργανα και συστήματα του οργανισμού.

Η σύφιλη παρουσιάζεται με παγκόσμια διασπορά και συνήθως προσβάλλει νέους ενήλικες 20-30 ετών, άνδρες περισσότερο από γυναίκες. Στην Ελλάδα θεωρείται σπάνιο νόσημα, αλλά η έξαρση της ασθένειας παγκοσμίως, πιστεύεται ότι θα επηρεάσει τη συχνότητά της και μέσα στα ελληνικά σύνορα.

Η σύφιλη μεταδίδεται με άμεση επαφή με τις βλάβες του δέρματος ή των βλεννογόνων και τις εκκρίσεις (σίελος, σπέρμα, κολπικά υγρά) μολυσμένου ατόμου, κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος ή του βλεννογόνου του υγιούς ατόμου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement