Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς

1 φύλλο δάφνης

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 πατάτες, χοντροκομμένες

1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη

2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

300 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου

1 λεμόνι

αλάτι

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τους γίγαντες με το δαφνόφυλλο σε μια κατσαρόλα σε άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί τους ξαφρίζετε με μια κουτάλα με σίτα, και, όταν βράσουν, τους σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τους γίγαντες, τις πατάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε μέχρι να μείνουν να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρετε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement