Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών- Επί τρεις ημέρες οι έμποροι στις κάλπες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τριήμερη θα είναι η εκλογική διαδικασία στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου η οποία θα κατατεθεί και στην προσεχή συνέλευση. Συγκεκριμένα, η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Πλ. Γεωργίου Α’ 25) και θα διαρκέσει 3 ημέρες. Τρίτη 21/6/2022, Τετάρτη 22/6/2022 και Πέμπτη 23/6/2022  από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου θα γίνει η οριστική Εκλογική Γενική Συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  2. Ενημέρωση για την τρέχουσα πολιτική, κοινωνική κατάσταση και αιτήματα του εμπορίου
  3. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών του Συλλόγου για Δ.Σ., αντιπροσώπων στην ΟΕΣΠ και την ελεγκτική επιτροπή, θέματα αυτής
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  5. Διαγραφές Μελών.

Να σημειωθεί πως αυτές οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον εξαιτίας των έξι συνδυασμών που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν σ’ αυτές. Συγκεκριμένα, πλην της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο, Γιώργο Βαγενά, ο οποίος θα ηγηθεί του συνδυασμού και στις προσεχείς εκλογές, έχουν ανακοινωθεί ο συνδυασμός «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο» με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο, Κώστα Ζαφειρόπουλο, η «Εμπορική Ανανέωση» με ιδρυτικά μέλη, τον Γιάννη Ρούπα, τον Τάκη Γουρδούπη και τον Μιχάλη Παντελή, η «Πνοή» με επικεφαλής τον Σωτήρη Γαλάνη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με  κυρίαρχο πρόσωπο τον Κώστα Τηλιγάδη, ενώ το ενδιαφέρον του έχει εκδηλώσει και ο Μάκης Κατσιγιάννης, ο οποίος φαίνεται πως προχωρά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού με τον οποίο θα πάρει μέρος στις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη συνέλευση, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως και δέκα ημέρες μετά την πραγματοποίηση της συνέλευσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement