Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Μοσχαράκι ραγού με πατάτες  

Δημοσιεύθηκε

στις

     

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά κομμένη σε κύβους

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους

1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό

300 γρ. τομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες κονκασέ

2 πρέζες ανθό αλατιού

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το κρέας και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατεύετε. Μόλις μαλακώσουν και μελώσουν, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον τοματοπολτό και τις τομάτες κονκασέ. Ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15’. Προσθέτετε τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και συνεχίζετε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου 35΄. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄ και σερβίρετε σε πιατέλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement