Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλή επιτυχία σε όλους!- Πρεμιέρα σήμερα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Published

on

Ξεκινούν σήμερα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ κι αύριο για τους υποψήφιους των ΓΕΛ οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση. Στη «μάχη» των εξετάσεων από την Αχαΐα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2.302 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ, 595 από τα ΕΠΑΛ και 160 θα εξεταστούν προφορικά.

«Εύχομαι σε όλες τις υποψήφιες και στους υποψήφιους, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Επιπλέον επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς που με οποιονδήποτε τρόπο συμμετέχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, έχουμε προβεί σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των εξετάσεων και τη στήριξή σας σε ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ο Διευθυντής Β’ Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει πως «χιλιάδες νέες και νέοι βρίσκονται στην αφετηρία των πανελλαδικών εξετάσεων» και μεταξύ άλλων-προσθέτει: «Τους ευχόμαστε να δικαιώσουν τον κόπο που οι ίδιοι κατέβαλλαν μέχρι τώρα. Και να μην πάψουν ποτέ να διεκδικούν τα όνειρά τους, όποια και αν είναι, όσο ψηλά ή μακριά και αν φτάνουν. Όλα είναι δυνατά, όταν προσπαθούμε. Από καρδιάς, καλή επιτυχία!»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε πως «ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είστε νικητές αυτού του τίμιου αγώνα, που δίνετε μαζί με τις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας. Πολλές ευχές για καλά αποτελέσματα!».

Τέλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής απευθυνόμενος στους υποψήφιους δήλωσε «μπείτε στη «μάχη» των πανελλαδικών με το κεφάλι ψηλά και μην επιτρέψετε στο άγχος να σας εμποδίσει από το να διεκδικήσετε το μέλλον που ονειρεύεστε. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι το τέλος του ταξιδιού στη γνώση και στη μάθηση, αλλά ένας σταθμός στη μεγάλη διαδρομή και στις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιτυχία έρχεται πάντα στην επόμενη προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι που μαθαίνουμε μόνο αν προσπαθήσουμε. Καλή επιτυχία σε όλους».

 

Εκδηλώσεις για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας με την Επιτροπή Υλοποίησης για τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη και την περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος και Τάκης Πετρόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διοργάνωση, τον προσεχή Οκτώβριο, τριημέρου εκδηλώσεων υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, στην Πάτρα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η προθυμία να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φοιτητών που έρχονται στην πόλη, να τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα και σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, στη συνάντηση, η αρμόδια Επιτροπή του Πανεπιστημίου ενημερώθηκε από την αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τις διευκολύνσεις που παρέχει ο Δήμος Πατρέων στους φοιτητές που διαμένουν στην πόλη, όπως είναι η δωρεάν ή με χαμηλότερο αντίτιμο συμμετοχή των φοιτητών στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και υποδομές του Δήμου, ακόμα και σε όσες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως το Δημοτικό Ωδείο.

Πέραν αυτών, θα καταρτιστεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την υποδοχή των

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement