Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας της Τζωρτζίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα νέα ευρήματα στο θρίλερ της Πάτρας προκαλούν αναταράξεις. Τέσσερις και πλέον μήνες από τη στιγμή που η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας, διαπιστώνονται λάθη, παραλείψεις και ένα γενικότερο μπάχαλο που πυροδοτεί αντιδράσεις.

Οι αιχμές από την πλευρά της 33χρονης κατηγορούμενης, μαζί με τον θόρυβο που προκαλούν οι καταγγελίες για την τσάντα, τα σημειώματα και τις ζωγραφιές της 9χρονης που δολοφονήθηκε με κεταμίνη δημιουργούν νέα ερωτήματα και κρατούν πάντα στο προσκήνιο το πολύκροτο θέμα.

Δικαστική γραφολόγος που έχει μελετήσει τα σημειώματα της Τζωρτζίνας μιλάει στο «Live News» και προσπαθεί να καταλήξει αν αυτά που βρέθηκαν στο ακίνητο της οδού Μπιζανίου, προέρχονται από την Τζωρτζίνα.

Χθες τόσο η αδερφή της κατηγορούμενης, όσο και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την 33χρονη, είχαν αμφισβητήσει ανοιχτά, πως οι ζωγραφιές και κυρίως αυτό το σημείωμα που προκάλεσε αίσθηση προέρχεται από την Τζωρτζίνα.

Όπως λέει η κ. Δασκαλοπούλου, η ανάλυση των εικόνων δείχνει πως κάποιες φορές η Τζωρτζίνα ήταν ήρεμη και κάποιες άλλες πολύ ταραγμένη, με τους λόγους να παραμένουν άγνωστοι.

Στο κομμάτι των ερευνών αίσθηση το τελευταίο 24ωρο προκαλεί η αποκάλυψη του Live News για τα νέα φιαλίδια με αίμα της Τζωρτζίνας που εντοπίστηκαν σε νοσοκομεία. Πιο αναλυτικά βρέθηκαν 5 επεξεργασμένα δείγματα αίματος, οροί ή πλάσμα από αιμοληψίες της Τζωρτζίνας κατά τις ημερομηνίες 26, 27, 28 και 29/01/2022 στο Αγλαΐα Κυριακού.

Εντοπίστηκαν δύο φιαλίδια παγωμένης γενικής αίματος από τις 12 Απριλίου του 2021 στο Ωνάσειο, ενώ έχει βρεθεί και ένα φιαλίδιο αίματος από αιμοληψία στις 08 Απριλίου του 2021 στο Καραμανδάνειο της Πάτρας.

Στο ερώτημα γιατί μετά τόσους μήνες ερευνών και μετά την έκταση που πήρε το θέμα, όλα αυτά τα ευρήματα δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα, δεν υπάρχει απάντηση. Για την ώρα οι υπεύθυνοι και στα 3 νοσοκομεία, αρνούνται να κάνουν δηλώσεις.

Για ακόμα μια μέρα πολλές συζητήσεις προκαλεί και η κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα. Με συναδέλφους της να τονίζουν πως ουσιαστικά προσπάθησε να δικαιολογήσει την αρχική της έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας.

Ο χρόνος περνά και οι συζητήσεις φουντώνουν, με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών να συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες και να αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα κλείσει συνολικά η υπόθεση με αποδείξεις.

Η δικαστική γραφολόγος, Γκιουλίνα Δασκαλοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο αναλύοντας ένα από τα πολλά σημειώματα της Τζωρτζίνας.

Αρχικά, εξήγησε πως ένα παιδί γύρω στα 6 έτη, έχει ανοργάνωτη γραφή, πράγμα που σημαίνει ότι ανά 6μηνο η ψυχοπνευματική του ανάπτυξη αλλάζει.

Επομένως, τόνισε πως τα δείγματα τα οποία θα εξεταστούν θα πρέπει να είναι της ίδιας χρονικής περιόδου.

Αναφορικά με το σημείωμα, όπου η 9χρονη μιλά για την γιαγιά της δείχνει πως το παιδί είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση, «πράγμα που ενδεχομένως σημαίνει πως πέρναγε καλά με τη γιαγιά της».

Στα υπόλοιπα σημειώματα, η κ. Δασκαλοπούλου εκτιμά πως το παιδί εμφανίζει άγχος και θλίψη.

IN.GR


Ροή ειδήσεων

Advertisement