Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aνοικτή επιστολή των ιατρών αναισθησιολόγων του ΓΝ Πατρών “ο Άγιος Ανδρέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “ο Άγιος Ανδρέας” σχετικά με τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις ιατρών αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της 6ης Υ.Πε.

Ανοικτή επιστολή

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Παίρνοντας ως αφορμή την “ανοικτή επιστολή” του κ. Μ. Τυλλιανάκη, Ιατρού Ορθοπεδικού, Διευθυντού του Χειρ. Τομέα του Πανεπιστημίου Πατρών που δημοσιεύτηκε στις 30-5-2022 στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Δύο (2) ιατροί αναισθησιολόγοι, Επιμ. Α’ ΕΣΥ, από το τμήμα μας μετακινήθηκαν πρόσφατα προς το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Αντ’ αυτών, και χωρίς τη δική μας απαίτηση, μετακινήθηκε για ένα (1) μήνα στο Νοσοκομείο μας από το ΠΓΝΠ μία ιατρός αναισθησιολόγος, Επιμ. Β’ ΕΣΥ. Σημειωτέων η εν λόγω ιατρός αναισθησιολόγος δεν ανήκει στο μόνιμο ιατρικό προσωπικό του ΠΓΝΠ, αλλά έχει μετακινηθεί εκεί από το “ΓΝ Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου”.
  2. Την ίδια μέρα που παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο μας, ανακοίνωσε ότι έχει 8 εργάσιμες ημέρες κανονικής άδειας (δηλαδή 12 μέρες μαζί με τα σαββατοκύριακα), η οποία είχε προ-υπογραφεί της μετακίνησής της και ακολούθως αποχώρησε άμεσα από το τμήμα μας. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως διαταράχτηκε η ομαλή λειτουργία των χειρουργείων του ΠΓΝΠ από την απουσία μίας ιατρού αναισθησιολόγου που θα απουσίαζε ούτως ή άλλως 12 ημέρες μαζί με τα σαββατοκύριακα. Δηλαδή, τόσο η διεύθυνση του αναισθησιολογικού τμήματος, όσο και ο Χειρ. Τομέας του ΠΓΝΠ γνώριζαν ότι μας έστελναν για να μας “βοηθήσει” ένα μήνα, ένα άτομο στο οποίο είχαν ήδη χορηγήσει κανονική άδεια 12 ημερών.
  3. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπέστησαν μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων. Ο Άγιος Ανδρέας υπέστη αναλογικά πολύ μεγαλύτερη μείωση από αυτή που υπέστη το ΠΓΝΠ.
  4. Καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας το δικό μας αναισθησιολογικό τμήμα συνέδραμε συνεχώς και αδιαλείπτως τόσο στη ΜΕΘ-COVID, όσο και στις ανάγκες του ΓΝ Κεφαλληνίας, με συνεχείς αποσπάσεις ειδικευμένων ιατρών Αναισθησιολόγων του τμήματός μας.
  5. Επιπροσθέτως, το επιστημονικό και ηθικό αποτύπωμα των ιατρών που υπηρετούν τόσο σε πανεπιστημιακά, όσο και σε νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι σε όλες τις περιπτώσεις πολύ υψηλό και δεν υπόκειται σε αυθαίρετες διαβαθμίσεις. Επίσης, όλοι οι ασθενείς είναι ίσοι μεταξύ τους και έχουν τα ίδια δικαιώματα στην υγεία τους.

Με τιμή

Οι ιατροί Αναισθησιολόγοι του

ΠΓΝ Πατρών “ο Άγιος Ανδρέας”

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα