Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αιμοδότησαν στην 6η ΥΠΕ-Για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων της Κεντρικής Διοίκησης και σημαντικός αριθμός προσωπικού των Κέντρων Υγείας της περιοχής συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε χθες στον ισόγειο χώρο της Κεντρικής Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας περιόδου με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη των μεταγγιζόμενων χρόνιων ασθενών, αλλά και των έκτακτων περιστατικών που προκύπτουν καθημερινά στις νοσηλευτικές δομές της περιοχής.

Τόσο οι σταθεροί εθελοντές αιμοδότες όσο και η συμμετοχή νέων μελών αποδεικνύουν τη διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης εκ μέρους των στελεχών της 6ης ΥΠΕ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εξάλλου, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι επαγγελματίες υγείας και γνωρίζουν καλά την αξία της προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Διοίκησης της 6ηςΥΠΕ και του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. Κατά τη διάρκεια των αιμοληψιών τηρήθηκαν αυστηρώς όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η προσπάθεια εξασφάλισης όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων αίματος σε συνδυασμό με την προσέλκυση νέων μελών στην αιμοδοτική διαδικασία είναι ζητήματα διατήρησης και θωράκισης της Δημόσιας Υγείας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με γκλίτσα στην Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε ο Τζορτζ Τσούνης το περασμένο Σάββατο, όπου περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, κρατώντας μάλιστα μία… γκλίτσα, που χρησιμοποιούσε ως περιπατητικό μπαστούνι. Χαμογελαστός και φιλικός με όλους, ο Ελληνοαμερικάνος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όχι μόνο απόλαυσε τη ξενάγησή του, αλλά μίλησε και με όλο τον κόσμο, δείχνοντας το… ελληνικό τσαγανό του! (H φωτογραφία είναι από το ilialive.gr).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαλάζι στο Κατάκολο – Η κακοκαιρία δυσχέραινει τις έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ

Δημοσιεύθηκε

στις

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιο Τσιτλακίδη που κατέπεσε χθες, ενώ είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα.

Εν τω μεταξύ, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες, καθιστούν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση.

 

Χαλάζι στο Κατάκολο – Η κακοκαιρία δυσχέραινει τις έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη για το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργο Σταμάτη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης».   

Στη συνάντηση εκ μέρους του ιδρύματος συμμετείχαν η πρόεδρος του ∆.Σ. Κατερίνα Νικολάου και το μέλος του ∆.Σ. και νομική σύμβουλο,Γεωργία Σαρρή.Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε το σημαντικό έργο του ιδρύματος και την αναγκαιότητα στήριξής του από το Υπουργείο. 

Όπως δήλωσε ο κ.Μπονάνος μετά την συνάντηση: «Θεωρώ ότι δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα της Κιβωτού στο πλαίσιο μιας άκρως εποικοδομητικής συνάντησης. Παραθέσαμε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η πιστοποίηση στο ΕΚΑ ώστε μέσα στο 2023 να δοθεί η έκτακτη και τακτική επιχορήγηση στο ίδρυμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία για θετική εξέλιξη σύντομα».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης δεσμεύτηκε πως μέσω του ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα νοσήλια των ανασφάλιστων παιδιών, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος θα μεσολαβήσει προς τον πάροχο ηλεκτροδότησης τη ∆ΕΗ ώστε να μην υπάρξει άμεση απαίτηση για κάλυψη χρηματοδότησης μέχρις ότου εγκριθεί η έκτακτη επιχορήγηση.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα