Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορυφαίοι σεφ στην… κορυφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο μεγάλα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και η ανερχόμενη Κων/να Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 28-29/5 στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, καλεσμένοι του Δικτύου Ποιότητας «Οινοξένεια» και μαγείρεψαν με τα τοπικά προϊόντα της θάλασσας, των πλαγιών και του βουνού σε υπαίθριες κουζίνες.

Οι δράσεις έλαβαν χώρα ως «Ανοιχτές κουζίνες» μαζί με την ετήσια εκδήλωση των οινοποιείων όλης της Ελλάδας «Ανοιχτές πόρτες».

Η Κων/να Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου μαγείρεψε το Σάββατο στην παραλία της Τράπεζας (Πούντα), δικές της εξελιγμένες δημιουργίες, βασισμένες σε παραδοσιακά πιάτα της περιοχής, όπως γαύρο σαβόρο, μπουργέτο σαλάχι, φρυγαδέλι καλαμαριού και βακαλάο Κορινθιακού με τραχανά Καλαβρύτων!

Την Κυριακή στο Χελμό, στο εκκλησάκι του Άγιου Υάκινθου δίπλα στο Χιονοδρομικό, οι ρόλοι αντεστράφησαν, ο Ηλίας Μαμαλάκης αξιοποίησε τα όσπρια, τα χόρτα, τη φέτα, τη ροδοζάχαρη, τα σπάνια μανιτάρια του Χελμού, τις πέστροφες του Πλανητέρου και τα κατσικάκια της περιοχής, κάνοντας όλους να ανακαλύψουν κρυμμένες γευστικές νότες…

Ροή ειδήσεων

Advertisement