Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου: Τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες της Τουρκίας – Δεν έχουμε καμία σχέση μ’ αυτά

Δημοσιεύθηκε

στις

H πρώτη αντίδραση της Ελλάδας αναφορικά με την κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, Χριστόδολου Λάζαρη, από την Άγκυρα για να δώσει εξηγήσεις, ήρθε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ανυπόστατες κατηγορίες» από την πλευρά της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι η χώρας μας «δεν έχει σχέση με όλα αυτά» (σ.σ. την κατηγορεί για διευκόλυνση του PKK και των γκιουλενιστών).

Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο. Το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων. Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου».

Για τα νησιά είπε ότι «η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους».

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία».


Ροή ειδήσεων

Advertisement