Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αποστολάκης: Καλές οι συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης, κλήθηκε χθες να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Αποστολάκης, που διετέλεσε υπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέμεινε στη θέση του πως στο απευκταίο σενάριο μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της, πλην όμως αναγνώρισε πως η χώρα έχει ισχυρές συμμαχίες και καλές συμφωνίες.

«Έχει νόημα να έχεις συμμαχίες, να σε στηρίζουν, να δημιουργείς υποχρεώσεις απέναντί τους αλλά να διατηρείς χαμηλά τις προσδοκίες. Έχουμε κάνει δυο – τρεις καλές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν τα θετικά λόγια για τις συμφωνίες αυτές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε καταψηφίσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα άμυνας, και για την απόκτηση των φρεγατών Belh@arra αλλά και για την αναβάθμιση του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα. «Καλώς ήλθαν οι φρεγάτες, είναι ένα πρόγραμμα δουλεμένο. Από το 2009 υπήρχε απόφαση να πάρουμε τα πλοία. Ό,τι προστίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι θετικό, δίνει δυνατότητες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης. Θυμίζουμε, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φρεγάτες και τα Rafale είχε προτιμήσει να δηλώσει «παρών».


Ροή ειδήσεων

Advertisement