Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στην 104η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΠΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στις δυσκολίες και στους αστάθμητους παράγοντες που έχουν σοβαρές συνέπειες στην παραγωγικότητα και στην επιχειρηματικότητα εστίασε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την τοποθέτησή του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΠΔΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο.

«Από τη μία πλευρά η κατακόρυφη αύξηση των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους και από την άλλη, η μείωση της κατανάλωσης.  Ένα τοξικό μείγμα που μας απειλεί όλους. Απειλεί τις αναπτυξιακές προσπάθειες και όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ κόπο και πολύ αγώνα. Απειλεί ακόμα και την επιβίωση επαγγελματιών και επιχειρηματιών και βέβαια, την ίδια την κοινωνία. Και μάλιστα οριζόντια, καθώς ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπως η δική μας που αντιμετωπίζει χρόνιες στερήσεις και παθογένειες, η απώλεια εισοδημάτων μετράει διπλά και τρίδιπλα, ενώ η απώλεια θέσεων εργασίας αποτελεί έναν εφιάλτη διαρκείας» παρατήρησε ο Περιφερειάρχης για να τονίσει ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, «τώρα είναι η ώρα, συνολικά η τοπική κοινωνία να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα στην πράξη. Δηλαδή, στο ράφι. Ό,τι αγοράζουμε, ότι καταναλώνουμε, ας προσπαθούμε όλοι να είναι προϊόν του τόπου μας και των δικών μας επιχειρήσεων. Σημαίνει επίσης όμως ότι και η τοπική επιχειρηματικότητα πρέπει να δώσει σαφή δείγματα στήριξης της τοπικής κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο. Είτε αυτό σημαίνει διατήρηση των θέσεων εργασίας, είτε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, είτε δράσεις στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων».

Τόνισε την ανάγκη για συμπόρευση επιχειρηματικότητάς – κοινωνίας και στη συνέχεια παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των επιχειρήσεών της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, ανέφερε: 

«Πετύχαμε να διαθέσουμε ένα ποσό της τάξης των 75 εκ. ευρώ, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας, επιταχύνοντας όλα τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, αλλά στρέψαμε και πόρους ύψους 50 εκ. ευρώ, μέσω των δύο προγραμμάτων μη επιστρεπτέων ενισχύσεων για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας από τις επιπτώσεις του Covid. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που μέσα από αυτά τα δυο προγράμματα προσφέραμε μία πρόσθετη ανάσα σε πάνω από 6.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, στηρίζοντας παράλληλα πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας. Και βέβαια, δεν σταματήσαμε εκεί. Τη χρονιά που μας πέρασε, εκδόθηκαν δύο προσκλήσεις για τις επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ, ενώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα,1.369 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 57,6 εκ. ευρώ.  Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 520% σε σχέση με το 2020.  Και τώρα, τη χρονιά που διανύουμε, βρίσκονται υπό ένταξη ή υπό αξιολόγηση 6.020 προτάσεις από τις οποίες αναμένεται να ενταχθούν εντός του 2022, περίπου 5.990 έργα, συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης περίπου 72,5 εκ. ευρώ. Συνολικά, από το 2019 μέχρι και το τέλος του 2021, διατέθηκαν 190 εκ. ευρώ σε προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε περισσότερες από 1.800 επιχειρήσεις των τριών περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας. Η επιτάχυνση αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας, είναι σημαντική» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Μιλώντας στη συνέχεια και για άλλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με στόχο να μπει τέλος σε ελλείμματα πολλών ετών, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, φέροντας ως παράδειγμα τα τοπικά δίκτυα φυσικού αερίου στις τρεις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Ένα έργο που μέχρι το τέλος του 2023 θα φέρει φυσικό αέριο στην πόρτα κάπου 10.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο οποίο , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει, σε πρώτη φάση, ένα «πορτοφόλι» με 80 εκ. ευρώ για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και να ωθήσει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και σε άλλες προκλήσεις  που στον ορίζοντά τους έχουν τη Δυτική Ελλάδα του 2030. «Έναν τόπο ανεπτυγμένο, εξωστρεφή και όμορφο.  Έναν τόπο που θα έχει ξεπεράσει προβλήματα και ελλείψεις, έναν τόπο που θα πρωταγωνιστεί. Και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε» περιέγραψε καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός ο Παναγιώτης Κυριαζής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Παναγιώτης, ένα αγαπητό παιδί στην περιοχή, είχε χαθεί εδώ και περίπου 4 μήνες. Μετά από τόσον καιρό, ελάχιστοι πίστευαν πως μπορεί να βρεθεί ζωντανός, παρότι κάποιοι δεν είχαν χάσει τις ελπίδες τους. Κυρίως η μητέρα του, που περίμενε να βρεθεί το παιδί της.

Σήμερα, με την είδηση που μετέδωσε το npress, η πόλη της Ναυπάκτου πάγωσε! Ο Παναγιώτης βρέθηκε νεκρός, στην διαδρομή που πίστευαν από την αρχή, πως είχε χαθεί! Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για το παλικάρι που έχασε άδικα την ζωή του.

Πως στήθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του
Η επιχείρηση για την αναζήτησή του, ξεκίνησε πάλι, μετά την εύρεση οστών από ανθρώπινο χέρι, την οποία έφερε στην δημοσιότητα το npress.gr. Στην ασφάλεια Ναυπάκτου πλέον, είχε σημάνει συναγερμός. Αρχικά επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ανθρώπινο χέρι, από ορθοπεδικό γιατρό της πόλης. Τα οστά στάλθηκαν για έλεγχο στην Πάτρα, ενώ πήραν και DNA από συγγενικό του πρόσωπο. Ταυρόχρον, οργανώθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων οστών. Άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, χάραξαν την περιοχή γύρω από το σημείο εντοπισμού και ξεκίνησαν τις έρευνες. Σήμερα το μεσημέρι, βρήκα ένα παπούτσι και κατόπιν άλλο ένα. Έτσι λοιπόν, προχώρησαν πιο εντατικά τις έρευνες στο σημείο και λίγο μετά, βρέθηκε η σορός του.

Ο άτυχος Παναγιώτης αναγνωρίστηκε αμέσως, παρότι η σορός του ήταν σε άθλια κατάσταση, πιθανότατα από τα άγρια ζώα της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού που είχε βρεθεί σε δύσβατο σημείο. Μάλιστα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν και πριόνια για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Κυριακή(4/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον αγαπημένο μας
ΑΛΕΞΙΟ ΑΝΑΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12 -2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρλας.
Η σύζυγος: Χριστίνα. Τα παιδιά του: Αναστάσιος και Ευανθία Γεωργοπούλου, Γεώργιος και Δήμητρα Γεωργοπούλου, Νικολίτσα και Γρηγόριος Τσιρίκος. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα
ΒΑΝΤΑ (χήρα) ΚΩΝ. ΓΟΥΔΑ
(ΕΤΩΝ 82)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου Κορινθίας.
Τα παιδιά της: Λεωνίδας Κ. Γούδας και Μαρία Γιαλέλη, Βασίλειος Κ. Γούδας και Βασιλική Τσουμπού, Παύλος Κ. Γούδας και Σοφία Περλίγκα. Τα εγγόνια της: Βασιλική-Τατιάνα Γούδα, Κωστής Λ. Γούδας, Δήμητρα-Αριάνα Γούδα, Ειρήνη Γούδα, Κωνσταντίνος Β. Γούδας, Φοίβος Β. Γούδας, Κωνσταντίνος Π. Γούδας, Βάντω Γούδα. Ο αδελφός της: Βασίλειος Μαρκέλλος. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον αγαπημένο μας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 81)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυδωνιές Δήμου Ερυμάνθου.
Η σύζυγος: Παρασκευή. Τα παιδιά του: Βασίλειος και Βασιλική. Οι αδελφοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 85)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 2.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 1.30 μ.μ.
Ο σύζυγος: Νικόλαος. Η κόρη της: Μαρία Παπαδοπούλου. Τα αδέλφια: Δημήτριος Δημόπουλος, Σοφία (χήρα) Κων. Δημοπούλου, Αθανάσιος και Βιργινία Παπαδοπούλου, Λεωνίδας και Ζωή Παπαδοπούλου, Μιχαλίτσα (χήρα) Δημ. Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Μανώνας. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΚΙΑΦΑ. Γούναρη 173 & Αγ. Δημητρίου. Τηλ.: 2610-275.295 – Πάτρα, Κάτω Αχαΐα – τηλ.: 26930-22.077.

Τον αγαπημένο μας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ-ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Στεφάνου (Περιστέρας).
Η σύζυγος: Γεωργία. Τα παιδιά του: Αγγελική Γεωργιοπούλου, Νικόλαος και Παναγιώτα Γεωργιοπούλου. Τα εγγόνια του: Παναγιώτης, Χρήστος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άνοιξε τις πύλες του το “Δέντρο των Ξωτικών”-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ» μεταμορφώθηκε σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο τοπίο και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο «Δέντρο των Ξωτικών».

«Αναπολούμε τα Χριστούγεννα μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Τότε που όλα ήταν αυθεντικά.
Τότε που πιστεύαμε στο όνειρο, μικροί και μεγάλοι.
Τότε που οι ευχές δίνονταν από καρδιάς»!

Και να, που αυτή η νοσταλγική ανάμνηση έγινε φέτος πραγματικότητα από ανθρώπους με μεράκι κι αγάπη για τη πόλη μας, αγάπη για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.


Ένα παιδικό όνειρο χτίστηκε γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan, στον πολυχώρο της 5Ε: Το Δέντρο των Ξωτικών! Ένα μικρό χωριό βγαλμένο από σελίδες χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Κάθε γωνιά του μια ζωντανή cart postal  που θα αποτελέσει και φέτος την καθημερινή μας απόδραση στο Χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Λαμπιόνια, χρώματα, ήχοι, παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές, τα ξωτικά του Αη Βασίλη, μανιτάρια μαγικά, ελάφια και τάρανδοι, ένας μεγαλοπρεπής Άγιος Βασίλης και μια φάτνη που αναβιώνει εκείνη τη μία, τη μοναδική!

Ένα παραμυθένιο σκηνικό, αριστουργηματικά φιλοτεχνημένο από τους expert του είδους και καταξιωμένους εικαστικούς δημιουργούς, Δ. Βούρτση και Π. Βρυώνη και την ομάδα τους. Carouzel και συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, παιχνίδια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, εργαστήρια κατασκευής μαγικών φίλτρων, ξυλοπόδαροι με τα ακροβατικά τους, τύμπανα, αρλεκίνοι, λάβαρα, κρυμμένοι θησαυροί, φαντασμαγορικά σόου πυροτεχνημάτων και πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια τεχνολογίας, εικαστικών, θεάτρου και ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα! Εδώ και η χριστουγεννιάτικη ΑΓΟΡΑ. Μικρά ξύλινα κουκλίστικα σπιτάκια αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Και το μαγαζάκι με δώρα και μικρά ενθύμια μιας αξέχαστης γιορτής, στο «Δέντρο των Ξωτικών».

Από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ο ιστορικός πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ» μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό.
Ευχή και μέλημά μας είναι, να ζωντανέψουμε τη λάμψη των Χριστουγέννων. τής εποχής της αθωότητας και να γυρνάμε πάντα σε αυτό το χωριό.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα