Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε εξέλιξη η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Αιγίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 2.735.000 € του Γεν. Νοσοκομείου Αν. Αχαΐας-Νοσ. Μονάδα Αιγίου. Συγκεκριμένα στα βασικά υποέργα προβλέπονται: 

Ι. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

  • Υποκατάσταση του υφισταμένου παλαιού συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα που περιλαμβάνει αντλίες θερμότητας οι οποίες  θα λειτουργούν για ψύξη/θέρμανση 
  • Κατασκευή νέων γραμμών μεταφοράς και διανομής ψυχρού/θερμού στους τους ορόφους των κτιρίων.
  • Εγκατάσταση τριών  Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων  (ΚΚΜ) από τις οποίες εκκινεί ένα δίκτυο αεραγωγών  αερισμού/εξαερισμού σε κάθε θάλαμο νοσηλείας καθώς και σε άλλους χώρους.
  • Εισαγωγή ηλιοθερμικής μονάδας για θέρμανση – ψύξη – παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
  • Αντικατάσταση  λαμπτήρων φθορισμού στα κτίρια  Ισχύος 74,62 kW με λαμπτήρες LED.
  • Εγκατάσταση Συστήματος Εποπτικού Ελέγχου  και Διαχειρίσεως Ενέργειας  των κτιρίων   για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των θερμαντήρων, των αντλιών θερμότητας, του ηλιοθερμικού συστήματος, των Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων  και των αυτοματισμών θερμάνσεως, ψύξεως, φωτισμού και παραγωγής.

ΙΙ. ΔΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ (βιοκλιματική αναβάθμιση των Κτιρίων)

  • Εφαρμογή θερμοπρόσοψης στις εξωτερικές επιφάνειες των θερμαινόμενων χώρων των κτιρίων  και   επισκευή των ρηγματώσεων της επικάλυψης του σκυροδέματος και προστασία του οπλισμού από περαιτέρω διάβρωση.
  • Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του κελύφους με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλά ενεργειακά τζάμια.
  • Αντικατάσταση της στεγάνωσης και προσθήκης θερμομόνωσης στα δώματα των κτιρίων 

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις, ,σε συνδυασμό με τη προμήθεια υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 1.250.000€ , τη χωροταξική αναδιάταξη  του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) και τη μεταφορά του στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου  σε ειδικά διαμορφωμένους , εξοπλισμένους και σαφώς μεγαλύτερους χώρους που ελαχιστοποιούν την απόσταση με τη διαγνωστική υποδομή που διαθέτει το Νοσοκομείο (Αξονικός Τομογράφος, Ακτινολογικό εργαστήριο, Μικροβιολογικό εργαστήριο), η  συστηματική προσπάθεια επιπλέον στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό (ήδη έχει καλυφθεί περίπου το 85% των θέσεων που προβλέπει ο υφιστάμενος Οργανισμός) και ο εμπλουτισμός με νέες ειδικότητες που προβλέπει ο νέος,  είναι η παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά και έχουν σαν κεντρικό στόχο την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας  στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα   είναι και  η έμπρακτη απάντηση στις ¨Κασσάνδρες¨ που ασκούν μηδενιστική κριτική και επιστρατεύουν αόριστη κινδυνολογία περί δήθεν ¨αποδυνάμωσης, υποβάθμισης, κλεισίματος ή συγχώνευσης με όμορες Δομές¨. Τους ευτυχώς λίγους, που στηριζόμενοι σε ασαφή και ατεκμηριώτα στοιχεία χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη εξειδίκευση στο χώρο της υγείας προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας, τους αφήνουμε πίσω και αντιπαραβάλλουμε  έργα πνοής θέλοντας να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι κύριο μέλημά μας αποτελεί  και θα συνεχίσει να αποτελεί πάντα η προάσπιση του δημοσίου αγαθού της υγείας με όσο το δυνατόν υψηλότερες υπηρεσίες . 

Στους εικοσιοκτώ  μήνες που έχει αναλάβει η σημερινή Διοίκηση έχει διανύσει μεγάλη απόσταση   στη πορεία να μετεξελιχθεί η  Νοσηλευτική Δομή σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Νοσοκομείο. 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Ι.Καρβέλη που στέκεται πάντα αρωγός  σε όλη αυτή τη πραγματικά δύσκολη προσπάθεια, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά, καθώς και τον Περιφερειάρχη κ. Ν.Φαρμάκη  και τους συνεργάτες του για τη πολύτιμη συνδρομή τους στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της νοσηλευτικής δομής. 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement