Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινά μπριζολάκια με κολοκυθάκια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα μπριζολάκια

1½ κιλό μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (χωρίς κόκαλο)

1 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή

1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη

1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη

αλάτι

Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια

5 μέτρια κολοκυθάκια

4 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

χυμός από 1 λεμόνι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι ή αλεσμένοι

½ φλιτζάνι λιαστές τομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Με ένα ίσιο μαχαίρι ή στο μαντολίνο κόβoυμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τις πιπεριές, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα κατά μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια. Πριν το σερβίρισμα προσθέτετε τις λιαστές τομάτες, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε την πάπρικα, το τσίλι, την σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο και την πιπερόριζα. Πασπαλίζετε με το μείγμα τα μπριζολάκια κάνοντας ελαφρύ μασάζ για να αρωματιστούν σε όλες τις πλευρές. Ψήνετε σε αντικολλητικη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με αλάτι και σερβίρετε ζεστά τα μπριζολάκια σε πιατέλα, συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

 

Μαγειρική

Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένο

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή

2 λεμόνια, τον χυμό

4 μεγάλες πατάτες, σε φέτες

1.200 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκαλο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1′. Αφαιρείτε από το τηγάνι. Σε ένα ταψί προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες και το μπέικον και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε το κρέας καλά και το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες. Ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν καλά το κρέας και οι πατάτες. Δυναμώνετε στη συνέχεια τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για άλλα 10΄ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα το φαγητό.

 

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Πιπεριές κέρατο πανέ με κιμά               

Δημοσιεύθηκε

στις

   

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη γέμιση

10- 15 πράσινες πιπεριές κέρατο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια, φρέσκα

3 κουτ. σούπας δυόσμο, φρέσκο

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 πρέζες κύμινο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 εκ. τζίντζερ, φρέσκο

250 γρ. κιμά χοιρινό

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

250 γρ. αλεύρι

2 πρέζες αλάτι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

200 ml πολύ κρύο νερό

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πιπεριές (μόνο τη μία πλευρά) κατά μήκος και αφαιρείτε τους σπόρους. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το κύμινο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για 1΄. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι ο κιμάς να «πιει» όλα τα υγρά του, αλλά να μη «στεγνώσει». Ενσωματώνετε τον δυόσμο. Γεμίζετε τις πιπεριές από το πλάι. Τις βάζετε σε ταψί και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά αρκετό ελαιόλαδο. Περνάτε μία-μία τις πιπεριές από την τεμπούρα και τις βυθίζετε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις αφαιρείτε και τις βάζετε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. ρόκα καθαρισμένη

250γρ. κασέρι, σε κύβους

50γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

6 αβγά

1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη ή τραχανά

3-4 κουτ. σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τη ρόκα. Την κόβετε με το ψαλίδι σε χοντρά κομμάτια. Χτυπάτε τα αβγά σε μπολ με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι, την τριμμένη φρυγανιά, μία κουταλιά από το λάδι, τα κουκουνάρια, τις λιαστές τομάτες αν βάλετε και τη ρόκα. Λαδώνετε μια αντικολλητική φόρμα και ρίχνετε το μίγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο της τούρτας τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμη. Βγάζετε την τούρτα από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή. Τη βγάζετε με προσοχή από τη φόρμα και τη σερβίρετε, προσθέτοντας μερικά κλαδάκια ρόκας. Για να βγάλετε την «τούρτα» πιο εύκολα από τη φόρμα, μπορείτε να καλύψετε τον πάτο της φόρμας με λαδόκολλα βρεγμένη και στυμμένη.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα