Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινά μπριζολάκια με κολοκυθάκια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα μπριζολάκια

1½ κιλό μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (χωρίς κόκαλο)

1 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή

1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη

1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη

αλάτι

Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια

5 μέτρια κολοκυθάκια

4 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

χυμός από 1 λεμόνι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι ή αλεσμένοι

½ φλιτζάνι λιαστές τομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Με ένα ίσιο μαχαίρι ή στο μαντολίνο κόβoυμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τις πιπεριές, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα κατά μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια. Πριν το σερβίρισμα προσθέτετε τις λιαστές τομάτες, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε την πάπρικα, το τσίλι, την σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο και την πιπερόριζα. Πασπαλίζετε με το μείγμα τα μπριζολάκια κάνοντας ελαφρύ μασάζ για να αρωματιστούν σε όλες τις πλευρές. Ψήνετε σε αντικολλητικη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με αλάτι και σερβίρετε ζεστά τα μπριζολάκια σε πιατέλα, συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement