Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Και ναι, είναι υπερπρωταθλήτρια (Ολο το ρεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή κατέβαλε με 2-1 και την αντίσταση του αξιόμαχου ΠΑΟ Ρουφ και τα πανηγύρια στην Αγυιά δεν είχαν τελειωμό

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Τι κι αν η θερμοκρασία άγγιζε τους 38 βαθμούς κελσίου στο γήπεδο της Παναχαϊκής, η κοκκινόμαυρη ομάδα, δεν πήρε «χαμπάρι» από καύσωνα και έπαιξε όπως γνωρίζει να παίζει καταβάλλοντας τον αξιόμαχο ΠΑΟ Ρουφ 2-1 με τα πανηγύρια στο γήπεδο της Αγυιάς να μην έχουν τελειωμό.

Έτσι αναδείχτηκε πανάξια υπερπρωταθλήτρια στον όμιλο που συμμετείχε, έφτασε τους 15 βαθμούς και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα 2 με τον φίλαθλο κόσμο της να αναρτά στο παιχνίδι και πανό, που ανέγραφε: «Η Β΄ Εθνική δεν είναι για εσένα, αλλά μόνο η Α΄ Εθνική», ενώ οι φίλαθλοί της δεν σταμάτησαν να τραγουδούν συνθήματα υπέρ της ομάδας και να βροντοφωνάζουν: «Ξαναερχόμαστε».

ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΚΟΛ

Η Παναχαϊκή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον ΠΑΟ Ρουφ με σκοπό να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι. Και πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να ανασυνταχτούν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν στο 7ο λεπτό μετά τη σέντρα του Χαντί ο Λόρι Κέρι βρήκε χώρο και με σουτ σημείωσε το 1-0. Στη συνέχεια τα πόδια των ποδοσφαιριστών της κοκκινόμαυρης ομάδας «λύθηκαν», όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα ακόμη γκολ, το οποίο και ήθελαν διακαώς. Κι αυτό γιατί, οι παίκτες του ΠΑΟ Ρουφ, πίεσαν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν ιδιαίτερα την εστία του Κολοβούρη.

ΕΠΑΙΞΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΕ…

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή «κατέβασε» για λίγο ταχύτητα, αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο ΠΑΟ Ρουφ, που βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ευτυχώς ο Κολοβούρης στο 52ο κράτησε το «μηδέν», καθώς απέκρουσε το σουτ του Φιλιπέγκα, ενώ τρία λεπτά αργότερα (55ο), πάλι η άμυνα της κοκκινόμαυρης ομάδας «καρδιοχτύπησε» καθώς ο Καλλέργης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να βρει το δοκάρι. Οι δύο φάσεις αυτές αφύπνισαν τους παίκτες, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 83ο λεπτό, από πάσα του Αλεξόπουλου, ο Λόρι Κέρι «έβαλε ταφόπλακα», καθώς σημείωσε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν σε 2-1 με γκολ του Καλλέργη στο 85ο λεπτό.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Λιποράτσε, Καρπαθάκης, Τσακμάκης, Στεργίδης, Κωνσταντακόπουλος, Χαντί (57΄Τεγούσης), Μπουρλάκης (87΄Παπαχρονόπουλος), Λιμάτσι (46΄Καρακλάιτς), Αλεξόπουλος, Κέρι (90΄Στασινόπουλος).

ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Ι. Σταυριανός): Κουνιάδης, Βενάρδος, Ζαχί (78΄Θεοδώρου), Οικονομόπουλος, Χατζηλάμπρος, Αλεξίου (78΄Λαθούρης), Νιτσάκης, Φιλιπέγκας (57΄Ψυχογιός), Μάντζιος, Καλλέργης, Στεφάνοβιτς (39΄Νατζιόπουλος).

 

 

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

“Τι άλλο να ζητήσω από τους ποδοσφαιριστές μου”

Ο έμπειρος τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε με θαυμασμό για τους ποδοσφαιριστές του που ό,τι και αν ζήτησε το πέτυχαν και με το παραπάνω ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο και την διοίκηση για την ανανέωση συνεργασίας.

Αναλυτικά:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση, στον πρόεδρο Πέτρο Σταθάκης και τους επενδυτές για την τιμή που μου έκαναν να ανανεώσουμε την συνεργασία μας για τα επόμενα δύο χρόνια σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή με πάρα πολύ κόσμο.

Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Νομίζω ότι αυτό δεν θα γινόταν αν δεν είχα αυτούς τους υπέροχους ποδοσφαιριστές και αυτό τον κόσμο.

Τι να ζητήσεις; Είπαμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας τον πήραμε και με διαφορά επτά βαθμών, με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα καθώς και πρώτο σκόρερ τον Λόρι Κέρι.

Είπαμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα μπαράζ την πήραμε και αυτή, πήραμε την άνοδο τα πήραμε όλα τι άλλο να ζητήσω από τους ποδοσφαιριστές μου. Ήμασταν πρώτοι σε όλα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στα μπαράζ.

Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτούς τους παίκτες ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, πραγματικά είναι άξιον συγχαρητηρίων.

Κατάλαβαν και αυτοί ότι τις δύο ημέρες αυτές μετά το παιχνίδι της Τετάρτης χαλαρώσαμε λίγο με τα πανηγύρια και αυτό φάνηκε σήμερα μέσα στο γήπεδο.

Το Ρουφ μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε πήρε την κατοχή της μπάλας, βέβαια δεν μας έκανε πολλές φάσεις εμείς τους δώσαμε λίγο χώρο, ξέραμε ότι θα αγχωθούν και θα βρούμε χώρους για να σημειώσουμε δεύτερο γκολ. Άργησε αυτό λίγο και ευτυχώς που το πετύχαμε γιατί ο αντίπαλος ήταν ικανός και όπως είδαμε έβαλε και ένα γκολ στο τέλος.

Νομίζω ότι και σήμερα πήραμε μια δίκαια νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα που πιστεύω μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές αλλά νομίζω ότι η διαφορά της Παναχαϊκής είναι τεράστια με όλο το σεβασμό στους αντιπάλους μας, άλλωστε το δείχνει και η βαθμολογία.

Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι θα παίξουν και κάποια άλλα παιδιά όπως και σήμερα αγωνίστηκαν κάποια, γιατί πιστεύουμε σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας και νομίζω αυτό είναι το πιο σωστό όλοι να είναι ενεργοί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στους ποδοσφαιριστές και σε αυτό τον κόσμο που είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας μας».

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο τόνισε:

«Από σήμερα (σ.σ. χθες) που συμφωνήσαμε έχουμε δύο ημέρες ρεπό και από Τετάρτη θα είμαστε εδώ να κάνουμε τις προπονήσεις έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι να παίξουμε στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική και συγχρόνως θα γίνεται και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά.

Για μεταγραφές δεν υπάρχει περίπτωση αυτή την στιγμή να μιλήσουμε γιατί θα αδικήσουμε τους ποδοσφαιριστές που είναι στ’ αποδυτήρια και πανηγυρίζουνε.

Έχουμε άξιο υλικό και για τη νέα χρονιά και επιδιώκουμε προσθήκη τριών με τεσσάρων ποδοσφαιριστών για να γίνουν ένα με την ομάδα.

Χρειαζόμαστε παιδιά που θα έχουν όρεξη και φιλοδοξίες. Βλέπουμε τον Χαντί που είναι 33 τον Κυβελίδη πριν τραυματιστεί τι έκανε και τον Λιμάτσι που είναι 19 χρόνων τον Κωνσταντακόπουλο ή αυτούς που μπήκαν αλλαγή. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και όλοι υπολογίζονται και για του χρόνου.

Για το πανό των οργανωμένων ότι η Β’ εθνική είναι μικρή για την Παναχαϊκή δήλωσε:

«Εντάξει μην είμαστε αχάριστοι η Παναχαϊκή πριν από λίγο καιρό ήταν στην Γ’ Εθνική ακόμα και επίσημα δεν έχουμε ανέβει στα χαρτιά. Σίγουρα η Σούπερ Λιγκ 2 είναι μικρή για την Παναχαϊκή και σίγουρα πρέπει να ανέβει αλλά πρέπει να μπουν οι βάσεις πρώτα. Θέλω να είμαι ειλικρινής ότι σαν προπονητής όταν ανέβω στο βουνό να πιώ νερό δεν θέλω να ξανά κατέβω. Και του χρόνου αν φτάσουμε στην πηγή να πιούμε νερό να είστε σίγουροι δεν θα την αφήσουμε και θα πιούμε το νερό. Είναι απλά τα πράγματα χωρίς να βάζουμε την θηλιά στους ποδοσφαιριστές».

 

Αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν ιδανικές για ποδόσφαιρο ωστόσο 1.500 φίλοι της Παναχαϊκής βρέθηκαν στο γήπεδο της Αγυιάς για να στηρίξουν την προσπάθεια των κοκκινόμαυρων στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο το ΠΑΟ Ρουφ.

Μάλιστα οι οργανωμένοι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των κοκκινόμαυρων που επέστρεψαν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο απουσίας.

 

ΑΣΤΟΝ ΜΠΕΪΛΙ

Το χάρηκε σαν μικρό παιδί

Απίστευτη χαρά είχε χθες ο επικεφαλής των επενδυτών Άστον Μπέιλι μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ Ρουφ που η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ ανόδου.

Ο Αμερικανός επενδυτής κρατώντας το κύπελλο του υπερπρωταθλητή το σήκωνε ψηλά και πανηγύριζε έξαλλα μαζί με τους οπαδούς της κοκκινόμαυρης «κυρίας».

 

Κοντά στους οργανωμένους ο Σταθάκης

Έριξε πολύ αγώνα έτσι ώστε να ετοιμάσει αυτή την ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι και να καταφέρει χθες να πανηγυρίσει την πρώτη θέση στα μπαράζ ανόδου και να πάρει με αυτό τον τρόπο την επιστροφή της στην Super League 2.

O πρόεδρος της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης βρέθηκε κοντά στους οργανωμένους και έδινε και αυτός ρυθμό με τα χέρια στο όλε, όλε.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναχαϊκή- ΠΑΟ Ρουφ…………………………..2-1

Ηρακλής Λάρισας-Αγροτικός Αστέρας……..1-3

Ηλιούπολη – Προοδευτική………………………1-0

Ρεπό: Μακεδονικός.

ΕΠΟΜΕΝΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ηλιούπολη – Ηρακλής

Προοδευτική-Παναχαϊκή

ΠΑΟ Ρουφ-Μακεδονικός

Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                             ΑΓ.    Ν.      Ι.       Η       ΓΚΟΛ Β.

Παναχαϊκή           5         5       0       0           10-3  15

Αγροτικός Αστ.    6         3       1       2            9-6    10

Μακεδονικός       5          2       2       1            3-2    8

Προοδευτική       5          2       1       2            6-2    7

——————————————————–

ΠΑΟ Ρουφ           5          2       0       3           5-7    6

Ηλιούπολη           5          1       1       3            3-5    4

Ηρακλής Λάρ.     5         0       1       4            2-13  1

Ροή ειδήσεων

Advertisement