Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Κυριακόπουλου για το Καραμανδάνειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παμπατραϊκή κινητοποίηση της Παρασκευής (3/6) ενάντια στη μεθοδευμένη υποβάθμιση λειτουργίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που δυστυχώς στιγματίστηκε από την μη αναφορά, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της παρουσίας Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το Μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και υπ. Βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Κυριακόπουλος, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση σχολιασμού:

« Είναι στη φύση του ρόλου ενός Δημάρχου να ΜΗΝ υποκύπτει σε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη και σε αντιπαλότητες που δεν ευνοούν τους ΚΟΙΝΟΥΣ στόχους της πόλης. Ιδίως όταν πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που άπτεται της Υγείας και μάλιστα, της Υγείας Παιδιών! Είναι μείζονος σημασίας ζήτημα να μπορεί να αντιπαρέρχεται το όποιο «πολιτικό μένος» υποβόσκει και το οποίο, δυστυχώς, επιδεικνύει ενίοτε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Το έπραξε και πρόσφατα, την Παρασκευή (3/6), στο συλλαλητήριο για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων!! Ήταν πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα, από κάθε Δημοκράτη, η άρνηση στο να αναφερθεί έστω η παρουσία στην εκδήλωση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, της κας Σιας Αναγνωστοπούλου και του κ. Κώστα Μάρκου.

Το ότι το Καραμανδάνειο είναι το… Καραμανδανειο ΜΑΣ και το Νοσοκομείο των παιδιών ΟΛΩΝ των Πατρινών και ΟΛΩΝ των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, δηλώθηκε ηχηρά στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΜΑΖΙΚΗ κινητοποίηση. Μια κινητοποίηση Παμπατραϊκή, που δεν επιτρέπει τακτικές οικειοποίησης, διότι δεν ανήκει σε «ΕΝΑΝ» αλλά σε «ΟΛΟΥΣ». Άλλωστε η ίδια η πόλη δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά στους πολίτες της! Και όσοι απέκτησαν «ιδιοκτησιακή» αντίληψη, ως «ανίκητοι», κάνουν λάθος! Να μην ξεχνούν, η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, ότι εκλέγονται από την τεράστια πλειοψηφία των Αριστερών Προοδευτικών Δημοκρατικών πολιτών – ακόμα και Φιλελευθέρων πολιτών – και όχι από το κόμμα του…

Σε ό,τι δε, αφορά το ζήτημα του Καραμανδανείου, οι ευθύνες για την υποβάθμιση λειτουργίας του βαρύνουν σαφώς και ξεκάθαρα την Κυβέρνηση. Αλλά όμως αγγίζουν κι όλους όσοι επαναπαύτηκαν επί… έναν χρόνο σε ηπιότερους, και όχι δυναμικούς, τρόπους διεκδίκησης, αφήνοντας το περιθώριο διόγκωσης του προβλήματος.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement