Connect with us

Ελλάδα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λούτσα

Published

on

Νεότερη ενημέρωση:
Σε ύφεση είναι η φωτιά στα Σπάτα, η οποία έφτασε μια ανάσα πριν από τα σπίτια της περιοχής. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αρτέμιδας – Λούτσας, τόνισε πως «τα χειρότερα πέρασαν».
Άμεση είναι η επέμβαση των πυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων, στην προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα στην Λούτσα (Αρτέμιδα), πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Σε αυτό βοηθούν οι συνθήκες, καθώς ο άνεμος που πνέει είναι χαμηλής έντασης, αλλά και το γεγονός πως έγινε αμέσως αντιληπτή. Στην περιοχή επιχειρεί κι ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει εστία μέσα σε δύσβατη περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και κινήθηκε προς τα πάνω, προς έναν λόφο της Αρτέμιδας. Μάλιστα, απειλήθηκαν σπίτια, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρτέμιδα (Λούτσα) έχει πλέον σβήσει. Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης υπήρξε συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρώτη ενημέρωση:

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή «Πράσινος Λόφος» στην τέταρτη στάση Βραυρώνας στη Λούτσα. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

H φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην οδό Μακεδονομάχων και Νικηταρά και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε από κάποιο οικόπεδο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην περιοχή έχουν σπεύσει 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement