Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία τίμησε τον Βενιζέλο Σωτηρακόπουλο

ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΑΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εβδομήντα πέντε χρόνια ουσιαστικής προσφοράς στην  ΕΡΕ και την Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε ο αεικίνητος Βενιζέλος Σωτηρακόπουλος.
Αποτελεί την ηγετική φυσιογνωμία της παράταξης στην Τριταία ενώ υπήρξε ο ιδρυτής και για δεκαετίες πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης δημιουργώντας και γραφεία στο Διάσελο.
Πανταχού παρών σε όλα τα προσκλητήρια έδινε τις δικές του μάχες σε μια περιοχή με δυσμενές περιβάλλον για την παράταξη. Με ήθος και ευπρέπεια υπερασπιζόταν  τα ιδανικά και τις αξίες μας κερδίζοντας την αγάπη όλων μας και την εκτίμηση των ιδεολογικών μας αντιπάλων.
Σήμερα ακμαίος παρότι διάγει το 92 χρόνο της ηλικίας του η σκέψη του παραμένει διαρκής και άσβεστη για την παράταξη και τον γενέθλιο τόπο του το Καλέντζι.
Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας τιμώντας την ανεκτίμητη προσφορά του στην παράταξη  αποφάσισε να του απονείμει αναμνηστική πλακέτα κατά της διάρκεια της πρόσφατης πολιτικής εκδήλωσης στον Ερύμανθο όπου τιμήθηκε και η μνήμη του αείμνηστου αντιδημάρχου και επίσης ιστορικού στελέχους Κώστα Τομαρά που τούτες τις ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον ξαφνικό χαμό του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος μιλώντας στην εκδήλωση είχε μεταφέρει εκ μέρους του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της παράταξης για όλα όσα προσέφεραν και οι δυο σε αυτήν.
Λόγοι ανεξάρτητοι της θέλησης του δεν είχαν επιτρέψει τότε στον Βενιζέλο Σωτηρακόπουλο να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια σεμνής εκδήλωσης στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. στην πόλη μας όπου ο πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης μετά την ομιλία του απένειμε αναμνηστική πλακέτα.
Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ερυμάνθου Γιάννης Παπακωνσταντίνου , μέλη της ΔΕΕΠ , τομεάρχες , εθελοντές και στελέχη – μέλη της παράταξης από την περιοχή

  • Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης απονέμει στο Βενιζέλο Σωτηρακόπουλο την τιμητική πλακέτα ενώ διακρίνεται και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ερυμάνθου Γιάννης Παπακωνσταντίνου

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η Πυροσβεστική μετέφερε ηλικιωμένο που χρειαζόταν βοήθεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Eπιχείρηση από την πυροσβεστική για μεταφορά ηλικιωμένου, που χρειαζόταν βοήθεια, από δυσπρόσιτη περιοχή της κοινότητας Αχλαδιάς του Δήμου Αιγιάλειας.

Συνολικά 12 πυροσβέστες με 2 οχήματα και την Ορειβατική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ έλαβαν μέρος.

φωτό: Αρχείου

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα