Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκίνησε το «Σαφάρι Μπαταριών» στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Σαφάρι Μπαταριών» είναι ο τίτλος της δράσης που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 από τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και έχει ως στόχο την ανακύκλωση μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργοποίησή τους σε πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος.

«Καλούμε κάθε πολίτη να συγκεντρώσει όλες τις παλιές και άχρηστες μπαταρίες που διαθέτει και να έρθει να τις τοποθετήσει στα 20 διακριτά σημεία που θα τοποθετηθούν σε όλους τους Δήμους. Καλούμε κάθε πολίτη να γίνει κρίκος στην αλυσίδα της προστασίας του περιβάλλοντος στον τόπο μας, στην αλυσίδα προστασίας της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής που όλοι πρέπει να απολαμβάνουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και πρόσθεσε:  «Συνδυάζουμε την ανακύκλωση με άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως δενδροφυτεύσεις, κληρώσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και ανάδειξη κτιρίων στα οποία έχουμε προχωρήσει σε ενεργειακές αναβαθμίσεις» 

Αναφερόμενος σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης που εκτελούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτεί με πάνω από 48 εκ ευρώ μια σειρά δράσεων που οδηγούν στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και επιχειρήσεων με στόχο την Προστασία του Περιβάλλοντος. 

«Γίνονται πράγματα που θα μας πάνε μπροστά, γιατί τα προηγούμενα χρόνια μείναμε πίσω» σχολίασε κατά την συνέντευξη ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος συνεχάρη την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της,  επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη η κοινωνία να συστρατευθεί με κάθε τρόπο στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 Άλκηστις Σταθοπούλου εξειδίκευσε στη δράση που ξεκίνησε, κατά την οποία θα συγκεντρώνονται μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές σε κάδους συλλογής που θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη 8/6 στους επτά  Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, από 9 έως 11 Ιουνίου σε όλους τους Δήμους της Ηλείας και στις διάστημα 14-16 Ιουνίου στους πέντε Δήμους της Αχαΐας. Τα ακριβή σημεία αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα της δράσης www.safaripde.gr. «Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε μικρούς και μεγάλες με θετικό τρόπο στην κοινή μας προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Γι αυτό και καθένας που ανακυκλώνει παίρνει ένα κουπόνι που οδηγεί σε κλήρωση για πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ για κάθε 10 κιλά μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών που θα συγκεντρώνουμε θα φυτεύουμε κι ένα δένδρο σε σημεία που θα μας υποδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες» εξήγησε η κ. Σταθοπούλου. 

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αγρινίου επισκέφθηκαν το «πράσινο σημείο» στην πλατεία του Αγρινίου, όπου η ανακύκλωση ειδών είχε κιόλας ξεκινήσει. 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Λίγο έλειψε να “σβήσει” από τσίμπημα εντόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έπειτα από τσίμπημα εντόμου.

Ο 50χρονος άνδρας εργαζόταν στην Ορεινή Ναυπακτία, όταν δέχτηκε το τσίμπημα από σερσέγκι στο κεφάλι, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε αφού ήταν αλλεργικός και με τη συνδρομή φιλικού του προσώπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ.Ναυπάκτου όπου οι γιατροί έδωσαν δύσκολη μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Οι πρώτες βοήθειες που παρείχαν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας ήταν καθοριστικές για τη θετική έκβαση του σοβαρού περιστατικού και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη η Άννα-Μαρία Βλαγκούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όταν οι κρίσιμες για τον τόπο συνθήκες το απαιτούν, σε ένα χρονικό «σταυροδρόμι» που η χώρα μας παρά τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες δοκιμασίες επιχειρεί το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα με στόχους ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού, τότε, από το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ αγώνα και ενεργούς συμμετοχής δεν μπορείς να απουσιάσεις. Είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις με δυναμισμό, συνέπεια, και πάνω από όλα με την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί με βάση την προσωπική και οικογενειακή του διαδρομή και τις αξίες με τις οποίες έχει εμποτιστεί παραδειγματικά από τους δικούς του ανθρώπους…»

Με τα παραπάνω λόγια η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη αναφέρεται για πρώτη φορά στην απόφαση αποδοχής της πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Ηλεία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Χρέος απέναντι στην ιστορία και τις καταβολές μας να βοηθήσουμε για να αλλάξουν δεδομένα που δεν ταιριάζουν στην καθημερινότητά μας, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, και να δώσουμε σήμερα αλλά και στις γενιές που θα ακολουθήσουν, την δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια το αύριο της Ελλάδας!»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη ωστόσο, ξεκινά την πολιτική της παρουσία στην Ηλεία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη το έργο και την προσφορά ενός ανθρώπου που σε όλα τα χρόνια της μαχητικής δράσης του έγινε η «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ» των διεκδικήσεων και της ανάδειξης προβλημάτων της Ηλείας και των κατοίκων της.
Ενός ανθρώπου που υπήρξε πάντα στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» των ηλειακών ζητημάτων, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, και «έφυγε» από τη ζωή όρθιος ακριβώς την ώρα που υπερασπιζόταν ένα από τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.
Στην ίδια κατεύθυνση, και με μια ευθύνη που γίνεται πλέον μεγαλύτερη, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ θα προσδιορίσει και το δικό της πολιτικό στίγμα με στοιχεία ανανέωσης, και ουσιαστικής εξέλιξης στον τόπο. Νέα, δυναμική, με σύγχρονες ιδέες, αγάπη για τον τόπο και πάθος για προσφορά, στην πρώτη δήλωσή της επισημαίνει και τα εξής :
«Γνωρίζουμε όλοι την αγάπη και την επίμονη δουλειά του πατέρα μου Θόδωρου Βλαγκούλη μένοντας πολλές φορές έκπληκτοι και εμείς στην οικογένειά του για τις δικές του προσωπικές θυσίες ώστε να είναι πάντα έτοιμος, μαχητικός και μπροστάρης στα προβλήματα του τόπου. Η πρόσκληση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η καλύτερη ίσως αφορμή για να συνεχίσω στη βάση που Εκείνος μου είχε μάθει να παλεύω για τον τόπο μου, ακούραστα, έντιμα, και διορατικά. Να μπορέσω να προσφέρω χωρίς περιστροφές και δισταγμούς αξιοποιώντας καθετί που μας «δίδαξε» η δική του διαρκής πολιτική δράση… Και είναι μια δέσμευση προς όλους εσάς αλλά και στον εαυτό μου να συνεχίσω να μάχομαι για την Ηλεία μας, για την Ελλάδα μας, και για την παράταξή μας έχοντας πάντα στο νου τα ηχηρά αποτυπώματα του πατέρα μου!»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το έργο άλλαξε, έγινε ξανά καλοκαιρινό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Και εκεί που λέγαμε πως τίποτα δεν παραπέμπει σε καλοκαίρι με τις βροχές και τις καταιγίδες να σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Το βροχερό σκηνικό άλλαξε, άρδην, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και το κέντρο της πόλης απέκτησε ξανά ζωή.

Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στις κοντινότερες και μη παραλίες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα