Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιατρικός: “Στηρίζουμε την ασφαλή λειτουργία του Καραμανδανείου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στηρίζει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του μοναδικού παιδιατρικού Νοσοκομείου εκτός Αθηνών και είχε παρέμβει έγκαιρα αρμοδίως, ζητώντας την άμεση προκήρυξη των θέσεων αναισθησιολογίας, με σκοπό να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.  
Οι αναισθησιολόγοι είναι απαραίτητοι για τη καθημερινή λειτουργία του Καραμανδανείου νοσοκομείου και όχι μόνο για τη διενέργεια των παιδιατρικών χειρουργείων.
Η άσκηση της παιδιατρικής αναισθησιολογίας προϋποθέτει ειδική εκπαίδευση /εμπειρία και απαιτεί οργανωμένη ομάδα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Είναι προφανές ότι οι μετακινημένοι συνάδελφοι, από διάφορα Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας, δεν είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα που έχει προκύψει και είναι, το λιγότερο άτοπο, να στοχοποιούνται άδικα.  
Με ευθύνη των αρμοδίων,  καθυστέρησαν αναίτια οι διαδικασίες προκήρυξης και διορισμού αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το σημερινό αδιέξοδο.
Δεδομένου ότι προκηρύχθηκε σήμερα η θέση Διευθυντού και Επιμελητού Α', ζητούμε την άμεση προκήρυξη των δύο άλλων θέσεων επιμελητών Β' (με το χαρακτήρα του επείγοντος), που προβλέπονται από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και επίσπευση των κρίσεων, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος         Ο Αντιπρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας


Ροή ειδήσεων

Advertisement