Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Βρετανία: Στη φυλακή συνιδρυτής νεοναζιστικής οργάνωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο συνιδρυτής βρετανικής νεοναζιστικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας σχεδίαζαν ή επιδοκίμαζαν τη δολοφονία βουλευτών, φυλακίστηκε σήμερα ως μέλος μιας εκτός νόμου οργάνωσης.

Ο 28χρονος Άλεξ Ντέιβις συνέβαλε στην ίδρυση της Εθνικής Δράσης, μιας ομάδας υποστηρικτών της λευκής υπεροχής, η οποία τέθηκε εκτός νόμου το 2016 αφού γιόρτασε δημοσίως τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ.

Τον περασμένο μήνα, ο Ντέιβις κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι παρέμεινε μέλος της ομάδας παρ’ ότι είχε απαγορευτεί. Σήμερα του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8,5 ετών.

Το 2018 ένα μέλος της Εθνικής Δράσης παραδέχτηκε ότι αγόρασε μια ματσέτα με σκοπό να δολοφονήσει μια άλλη βουλευτίνα ενώ εξαπέλυσε απειλές και εναντίον μιας αστυνομικού. Πέρσι, ένας αστυνομικός έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αξιωματικός που καταδικάζεται για τρομοκρατία αφού ήταν και εκείνος μέλος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο στόχος της Εθνικής Δράσης, που συγκροτήθηκε το 2013, ήταν να ξεκινήσει φυλετικό πόλεμο.

Η ομάδα, η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση που κηρύσσεται εκτός νόμου στη Βρετανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έλεγε ότι ήθελε να «ελευθερώσει» τη «λευκή Βρετανία» από τον έλεγχο των Εβραίων και την εξάπλωση των εθνικών μειονοτήτων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement