Connect with us

Ελλάδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επόμενες ημέρες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Published

on

Έντονα, για την εποχή, καιρικά φαινόμενα θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται την Παρασκευή, ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθεί αστάθεια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ισχυρή νεροποντή έπληξε πολλές περιοχές τη Δευτέρα λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί.

Ο Σάκης Αρναούτογλου – σε ανάρτησή του στο Facebook – κάνει λόγο για φθινοπωρινή «έφοδο» με βροχές και καταιγίδες που «θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας».

«Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αρκετές ηπειρωτικές περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχών ή καταιγίδων, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια μάλιστα της Παρασκευής θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα» αναφέρεται,  μεταξύ άλλων, από τον ειδικό.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

«Στο προσκήνιο ισχυρές μπόρες -καταιγίδες σε αρκετές κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικες περιοχές το επόμενο 48ωρο! Φθινοπωρινή “έφοδος” την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα για “πολύ νερό” κατά τόπους! Φίλες και φίλοι καλημέρα! Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αρκετές ηπειρωτικές περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχών ή καταιγίδων, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια μάλιστα της Παρασκευής θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα!!!Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις αλλά και μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 αλλά και στις 22:45 προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη! Για το χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού κάντε κλικ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jP3Fm5eQlZQ
Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου».

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Σε ισχύ βρίσκεται από χθες το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μέχρι και την Παρασκευή.

Χθες το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Κοίμηση Σερρών (29 χιλιοστά) ενώ το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περίπου 7400 κεραυνούς, 6300 επάνω από την ξηρά και 1100 επάνω από τη θάλασσα.

Από το χθεσινό μπουρίνι προκλήθηκαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, ζημιές σε καλλιέργειες στη Λάρισα, ποτάμια οι δρόμοι στα Τρίκαλα και χαλάζι στην ανατολική Φθιώτιδα αλλά και στη Φλώρινα.

Θεσσαλονίκη: Ξεριζώθηκε δέντρο απέναντι από την Καμάρα και έπεσε πάνω σε ταξί

 

LamiaReport.gr: Χαλάζι στην Πελασγία

 

Τρομερό μπουρίνι στα Τρίκαλα

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί και αύριο από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά και την Πέμπτη κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.

Πρόγνωση για την Τετάρτη
Στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Στη νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες, κυρίως στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη όπου στα ορεινά πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στα βόρεια τις πρωινές ώρες βόρειοι.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή
Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Βαθμιαία εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων. Την Κυριακή η έντονη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές θα έχει σταματήσει.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement