Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστολή Πελετίδη σε Βορίδη και Χατζηδάκη για την προμήθεια τροφίμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στους Υπουργούς Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή, με θέμα την οικονομική ενίσχυση του  Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού του Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ), για την προμήθεια τροφίμων. Ο Δήμαρχος, ζητά και την αλλαγή παράλληλα του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου.

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής: 

 

«Κύριοι  Υπουργοί,

 

Όπως γνωρίζετε, ο Κοινωνικός Οργανισμός είναι το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πατρέων, μέσω του οποίου υλοποιείται η τροφοδοσία με είδη τροφίμων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τη σίτιση των φιλοξενούμενων νηπίων και βρεφών, την σίτιση των ΑμεΑ που φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, την απρόσκοπτη παροχή κατ’ οίκον συσσιτίων σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας, τη σίτιση των φιλοξενούμενων παιδιών στα Θερινά ΚΔΑΠ, τη σίτιση των φιλοξενούμενων στην δομή αστέγων και τη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Με την αύξηση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αυξάνονται τα αιτήματα από οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Η πολιτική και το σύστημα που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια, εξαθλιώνουν περαιτέρω τους  συνανθρώπους μας, ενώ υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της αυξημένης παραγωγικότητας, για να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, ώστε ο λαός μας να ζει πολύ καλύτερα.

Με τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, οι Δήμοι συνολικά, αλλά και συγκεκριμένα ο Δήμος μας και ο ΚΟΔΗΠ, αδυνατούν να καλύψουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες και πρώτα από όλα τις επισιτιστικές.

Ζητάμε λοιπόν, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο έργο μας, να μας χρηματοδοτήσετε με όλα τα αναγκαία κονδύλια, που απαιτούνται για την αγορά τροφίμων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα ετήσια έξοδά μας για την  αγορά τροφίμων, ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Επιπλέον, τροχοπέδη στη λειτουργία μας αποτελεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που  διαχρονικά εφαρμόστηκε από όλες τις Κυβερνήσεις, που εξυπηρετεί τους ανταγωνισμούς μεταξύ των εταιρειών των προμηθευτών και καθυστερεί υπερβολικά τη διαδικασία έγκαιρης προμήθειας των απαραίτητων τροφίμων. Επίσης, δε μας επιτρέπει την απευθείας διαπραγμάτευση και προμήθεια των οικονομικότερων ειδών, ξεχωριστά, από διαφορετικούς προμηθευτές.

Αποτέλεσμα αυτών είναι ο τελευταίος διαγωνισμός τροφίμων να έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα χρόνο. Ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας τροφίμων για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής Βοήθειας» ΤΕΒΑ, έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 3 χρόνια. Πρόγραμμα που αφορά μεγάλη μερίδα και ωφελούμενων του Δήμου μας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση επιχορήγηση του Δήμου μας και του ΚΟΔΗΠ, για την κάλυψη όλων των εξόδων μας για την αγορά τροφίμων, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία όλων των δομών μας.

Ζητάμε, επίσης, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προμήθειας των τροφίμων, ώστε να μην υπάρχουν όλες αυτές οι μεγάλες καθυστερήσεις, που τελικά εξυπηρετούν τους προμηθευτές, που ανταγωνίζονται, ζημιώνοντας και δυσκολεύοντας το έργο μας».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα