Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η δημιουργία συνεχίζεται…

Για τρίτη εβδομάδα η Ιχθυόσκαλα αποτελεί σημείο αναφοράς στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χώρος της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας εξακολουθεί για 3 η εβδομάδα να απιοτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά – εικαστικά δρώμενα της πόλης. Στο πλαίσιο του πολυθεματικού Φεστιβάλ, το οποίο πλαισιώνει τις εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα «1922-2022, πρόσφυγες» που είναι αφιερωμένο στο γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, τα χορευτικά τμήματα και το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, άφησαν το δικό τους «στίγμα» στις εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις του διημέρου και απηύθηναν σύντομους χαιρετισμούς. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί – διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Παράλληλα η «Ιχθυόσκαλα» μετατρέπεται καθημερινά σε χώρο ξενάγησης και γνωριμίας εκατοντάδων πατρινών κάθε ηλικίας με τον κόσμο της γλυπτικής. Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται, το χώρο επισκέφθηκαν μαθητές του τμήματος ενηλίκων κεραμικής από το εικαστικό εργαστήρι, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια- κεραμίστρια Μαρία Κανελλοπουλου. Την εξέλιξη στη διαμόρφωση των γλυπτών από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο συμπόσιο, παρακολούθησαν και μέλη του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Άμπετ Χασμάν, συνοδευόμενα από την υπεύθυνη κ. Χρυσούλα Τάντουλα.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η προτελευταία εβδομάδα των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου, συνοδεύεται από την είσοδο των εργασιών κατασκευής των δέκα γλυπτών που θα μείνουν στην πόλη, στο τελικό στάδιο.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει από σήμερα έως και την Πέμπτη 9 Ιουνίου:

Σήμερα- 20.30 : Χορευτική Εκδήλωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ρίου «Η Ζωοδόχος Πηγή».

Αύριο – 21.30: Θεατρική παράσταση « Όνειρο θερινής Νυκτός» από το ‘Αρμα

Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πέμπτη 9/6 – 21.30: Θεατρική παράσταση « Όνειρο θερινής Νυκτός» από το ‘Αρμα

Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Οι εργασίες

του συμποσίου πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακα: 09.00 – 14.00 &

17.00 – 20.00.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β. Μπεκίρης, Π. Κανελλόπουλος και Γ. Λαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μέρες Αυγούστου του 1965 και ο Βασίλης Μπεκίρης, θυμάται τις διεργασίες που γίνονταν για το νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο πρώην υφυπουργός, εργάζονταν τότε στην Χαρτοποιία Λαδόπουλου και ο ιδιοκτήτης του, πρόβαλλε αντιρρήσεις για την μετακίνηση αυτή, καθώς θεωρούσε σημαντική την απώλεια του κ. Μπεκίρη, λόγω της καλής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει.

Τελικά ο Π. Κανελλόπουλος, επικοινώνησε προσωπικά με τον Γ. Λαδόπουλο για την «αποδέσμευση» του Β. Μπεκίρη, προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποχώρηση, μετά από 6 μήνες, για να βρεθεί και να ενημερωθεί ο αντικαταστάτης του.

(Στη φωτό ο Β. Μπεκίρης με τον Π. Κανελλόπουλο, ενώ αριστερά διακρίνεται ο αείμνηστος Παύλος Μαρινάκης, παππούς του σημερινού γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η «Πoλυφωνική» για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στον Αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με τον διάσημο μουσικό- λυράρη, Ross Daly, την επίσης καταξιωμένη μουσικό στην λύρα, Κέλλυ Θωμά αλλά και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλιοδωρια» της «Πολυφωνικής» , με την διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Ο Ross Daly, γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, αλλάζοντας πολλούς τόπους διαμονής, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά με κλασική μουσική και με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα, με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

Σε νεαρή ηλικία θα αρχίσει ταξίδια σε διάφορες χώρες, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής. Σκοπός του ήταν η αναζήτηση και εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις των τόπων αυτών. Το 1970 και 1972 επισκέφθηκε για μικρά διαστήματα την  Κρήτη  και το 1975 οπότε και αποφάσισε να μείνει στο νησί  όπου διδάχτηκε την κρητική λύρα από έναν σπουδαίο δάσκαλο και δεξιοτέχνη της εποχής, τον Κώστα Μουντάκη, διαγράφοντας έκτοτε μία διεθνή καριέρα στην παραδοσιακή μουσική, με δισκογραφία, συναυλίες, Πανεπιστημιακές διδαχές κ.α..

Η Κέλλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά.  Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξίδευσε με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έχει συνεργαστεί με

καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου, που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

Τα εισιτήρια της συναυλίας [€ 10- γενική είσοδος], θα διατίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της «Πολυφωνικής», Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

To νέο εγχείρημα  για τα ράντζα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα νέο εγχείρημα ώστε να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εφόσον περάσει και ο σκόπελος με τον προσωπικό γιατρό ο οποίος εάν λειτουργήσει σωστά, θα απαλλάξει σε ένα βαθμό τα νοσοκομεία από την αυξημένη κίνηση.

Τα ράντζα, άλλωστε, που αποτελούν πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας, έχουν επανεμφανιστεί πιο έντονα τους τελευταίους μήνες μετά τον περιορισμό των νοσηλειών από την πανδημία.

Ο σχεδιασμός, όπως μαθαίνουμε, θα αφορά αρχικά τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και ακολούθως θα επεκταθεί και στις άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αφορά ευρύτερη αλλαγή ωραρίου λειτουργίας στις εφημερίες, ενίσχυση των ΤΕΠ κ.α.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα